Demba Bas mål i den 49:e minuten räckte för att laget skulle gå till semifinal i FA-cupen. - Foto: Ap/SCANPIX
Ba slog till direkt på Matas djupledsboll.
Ba slog till direkt på Matas djupledsboll. - Foto: Ap/SCANPIX

Bas drömmål frälste Chelsea

En fin djupledsboll och en perfekt volley. Det var allt som behövdes för att Chelsea skulle ta den sista chansen till en titel den här säsongen – när de besegrade Manchester United med 1–0 i FA-cupen.

Chelsea–Manchester United 1–0 (0–0)

Målen: 1–0 (49) Demba Ba.

Semifinaler FA-cupen

Millwall–Wigan

Chelsea–Manchester City

Rafa Benitez Chelsea har inte haft någon bra säsong. Först sparkades Roberto Di Matteo i höstas och sedan har de regerande Champions League-segrarna åkt ur just Champions League och spelat bort sig ur guldracet i Premier League.

Men än har de chansen att försvara en titel. Efter 2–2 på bortaplan vann Chelsea returmötet på Stamford Bridge mot Manchester United med 1–0. Det efter ett riktigt konststycke.

Bas drömmål

Matchens gigant Juan Mata visade återigen prov på sina känsliga fötter när han slog en perfekt djupledsboll mot Demba Ba i den 49:e minuten. Ba tackade och tog emot – och slog till direkt på volley i David De Geas bortre stolpe.

Segern var mer än rättvis men faktum är att United var oerhört nära att kvittera genom Chicharito i mitten av den andra halvleken men Petr Cech reflexräddade "Ärtans" nick från tre meter.

Därmed får vi inte se något Manchester-derby. I semifinalen ställs Chelsea mot Manchester City på Stamford Bridge den 14 april – och kan alltså försvara fjolårets FA-cuptitel.

/
/
/

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.