Söndag 13 Jun
Stockholm

Bas drömmål frälste Chelsea

Demba Bas mål i den 49:e minuten räckte för att laget skulle gå till semifinal i FA-cupen.
1 av 2
Demba Bas mål i den 49:e minuten räckte för att laget skulle gå till semifinal i FA-cupen. Foto: Ap/SCANPIX
Ba slog till direkt på Matas djupledsboll.
2 av 2
Ba slog till direkt på Matas djupledsboll. Foto: Ap/SCANPIX

En fin djupledsboll och en perfekt volley. Det var allt som behövdes för att Chelsea skulle ta den sista chansen till en titel den här säsongen – när de besegrade Manchester United med 1–0 i FA-cupen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Chelsea–Manchester United 1–0 (0–0)

Målen: 1–0 (49) Demba Ba.

Semifinaler FA-cupen

Millwall–Wigan

Chelsea–Manchester City

Rafa Benitez Chelsea har inte haft någon bra säsong. Först sparkades Roberto Di Matteo i höstas och sedan har de regerande Champions League-segrarna åkt ur just Champions League och spelat bort sig ur guldracet i Premier League.

Men än har de chansen att försvara en titel. Efter 2–2 på bortaplan vann Chelsea returmötet på Stamford Bridge mot Manchester United med 1–0. Det efter ett riktigt konststycke.

Bas drömmål

Matchens gigant Juan Mata visade återigen prov på sina känsliga fötter när han slog en perfekt djupledsboll mot Demba Ba i den 49:e minuten. Ba tackade och tog emot – och slog till direkt på volley i David De Geas bortre stolpe.

Segern var mer än rättvis men faktum är att United var oerhört nära att kvittera genom Chicharito i mitten av den andra halvleken men Petr Cech reflexräddade "Ärtans" nick från tre meter.

Därmed får vi inte se något Manchester-derby. I semifinalen ställs Chelsea mot Manchester City på Stamford Bridge den 14 april – och kan alltså försvara fjolårets FA-cuptitel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela