Sturridge jublar efter 1-0.
1 av 3
Sturridge jublar efter 1-0. - Foto: SCANPIX / Ap
Luis Suarez såg nöjd ut på läktaren.
2 av 3
Luis Suarez såg nöjd ut på läktaren. - Foto: SCANPIX / Ap
Sturridge och Jordan Henderson.
3 av 3
Sturridge och Jordan Henderson. - Foto: SCANPIX / Ap

Nu är Premier League äntligen i gång – Liverpool vinnare i premiären

Liverpool vann premiären med 1-0 efter mål av Daniel Sturridge.


Så slutar det

 

LIVERPOOL. Premier League är äntligen igång igen och i ligasäsongens allra första match ställdes Liverpool mot Stoke.

Liverpool, vars sommar allra mest handlat om soppan kring avstängda superstjärnan Luis Suárez, är ett av säsongens allra mest svårbedömda lag men premiären plockade man i alla fall hem.

Stormatch av Begovic

Matchens enda mål gjorde av Daniel Sturridge i den 37:e matchminuten efter ett mycket välplacerat skott från distans. Att det bara blev ett mål i matchen kan gästerna från Stoke-on-Trent främst tacka sin målvakt Asmir Begovic för. Bosniern stod för ett flertal fantastiska räddningar efter avslut från bland andra Jordan Henderson och Liverpools lagkapten Steven Gerrard.

Mignolet hjälte

Men trots att Liverpool på det stora hela dominerade matchen var Stoke absolut inte ofarliga. Precis som tidigare år är man, trots att laget inte längre tränas av Tony Pulis utan av Mark Hughes, oerhört starka när man väl får in mycket folk i offensivt straffområde. Bland annat hade mittbacken Robert Huth ett skott i ribban vid ställningen 0-0. 

Och framförallt hade man en jättemöjlighet att kvittera när man tilldömdes en straff i den 87:e matchminuten efter att Daniel Agger märkligt nog valt att ta ned bollen med handen i eget straffområde. Men nya Liverpoolmålvakten Simon Mignolet dök åt rätt håll och räddade Jonathan Walters straff och var dessutom snabbt uppe och räddade även Kenwye Jones försök på returen.

Efter det orkade Stoke inte skapa några fler farligheter utan Liverpool lyckades hålla undan och publiken på Anfield fick en ny hjälte i Mignolet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.