Torsdag 15 Apr
Stockholm

Kvinnlig domare påhoppad: "Ta din handväska och gå hem"

Domaren Shelby Davis blev sexistisk hånad av en pappa i en ungdomsmatch.
1 av 3
Domaren Shelby Davis blev sexistisk hånad av en pappa i en ungdomsmatch. Foto: Faksimil/Facebook
"Ta din handväska och gå hem" var något hon bland annat fick höra.
2 av 3
"Ta din handväska och gå hem" var något hon bland annat fick höra. Foto: Faksimil/Facebook
Hon bröt ihop när hon fick höra kommentarerna.
3 av 3
Hon bröt ihop när hon fick höra kommentarerna. Foto: Faksimil/Facebook

En kvinnlig domare blev i helgen hånad med sexistiska kommentarer av en spelares pappa i England, händelsen ska nu utredas av FA.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Domare kritiserad av teveexpert

Det är inte första gången en kvinnlig linjedomare blir påhoppad i England. Sian Massey, som är den ende kvinnliga linjedomaren i Premier League, blev hårt kritiserad i början av 2011 av teveexperten Andy Gray.

– Kvinnor kan inte offsideregeln, sa Gray när han trodde att mikrofonerna var avstängda.

Det var en ungdomsmatch mellan Wyvern Youths och Pirelli Pirates Youth i Southampton, England, som påhoppet skedde. En spelares pappa i laget Pirelli Pirates startade en 30-sekunders harang av sexistiska övergrepp mot linjedomaren Shelby Davis. Bland annat skrek han till henne att "ta din handväska och gå hem".

Kvinnor borde inte döma fotboll

– Pappan skrek: "Du är kvinna och du borde inte vara involverad i fotboll, ta din handväska och gå hem", säger Wyvern Youths tränare Ryan Andress till Daily Mail.

Pirelli Pirates låg under med 2–0 i matchen när utbrottet kom från pappan och laget är nu anmält till det engelska fotbollsförbundet FA som har startat en utredning om händelsen. Shelby Davis har varit domare i sju år och hon kände påhoppen som mycket kränkande. Andress var bestört över det inträffade.

"Skrämmande och skamligt"

– Hon grät och allting och tog det till sitt hjärta. Det var skrämmande och skamligt. Man skäms verkligen över vad som hände.

Len Lacey som grundade Pirelli Pirates år 1996, tycker att det är motbjudande.  

– Jag vet vem åskådaren är och vi kommer att begära en personlig utfrågning. Om detta är sanningen är det fullständigt motbjudande, säger Lacey till Daily Mail

Kommentera
Kopiera länk
Dela