Fredag 18 Jun
Stockholm

Red Bull vill köpa engelsk klubb – målet är Champions League

Red Bull vill nu köpa en klubb i premier League. De har redan Sebastian Vettel och Red Bull Salzburg i sitt stall bland annat.
1 av 5
Red Bull vill nu köpa en klubb i premier League. De har redan Sebastian Vettel och Red Bull Salzburg i sitt stall bland annat. Foto: TT Bild / Bildbyrån
Red Bull Salzburg firar en seger.
2 av 5
Red Bull Salzburg firar en seger. Foto: AP / TT Bild
Ralf Rangnick är tränare i Red Bull Salzburg.
3 av 5
Ralf Rangnick är tränare i Red Bull Salzburg. Foto: AP / TT Bild
Sebastian Vettel kör för företaget.
4 av 5
Sebastian Vettel kör för företaget. Foto: Toshifumi Kitamura / TT Bild
Thierry Henry spelar i New York Red Bulls.
5 av 5
Thierry Henry spelar i New York Red Bulls. Foto: AP / TT Bild

Red Bull äger redan New York Red Bulls och Red Bull Salzburg i mindre anonyma ligor. Nu vill de satsa större och köpa en engelsk klubb – och satsa mot Champions League.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är The Mirror som under söndskvällen skriver att energidrycksföretaget Red Bull vill satsa större och nu köpa en klubb i England

Det Österrikesbaserade företaget är på jakt efter en lämplig klubb till Ralf Rangnick, sportchef i Red Bull Salzburg, kan ta över. Red Bull äger redan klubbar i Tyskland, New York, Brasilien och Ghana. Plus att de äger två team i Formel 1 i Red Bull Racing och Scuderia Toro Rosso.

Champions League är målet

Rangnick har nu fått i uppdrag att hitta en klubb i England och faktum är att han var nära att bli ny tränare för Everton i somras, skriver tidningen. En källa säger att Red Bull vill ha ett lag för att ta in det i Champions League. Det är den enda marknaden som de ännu inte ha kommit till. Helst skulle det vara ett lag i London-området, men både Everton och Liverpool intresserar dem också eftersom det inte skulle ta lång tid att lyfta dem till den nivån.

De har även kollat på klubbar i The Championship, men känner att där kan man spendera förmögenheter men ändå inte göra några framsteg.

Vettel satt de på kartan

Red Bulls framgångar i Formel 1 med Sebastian Vettel som går mot sin fjärde raka titel har satt dem på kartan, men att köpa en klubb i England skulle kunna vara deras största kupp någonsin.

Klubbar som de kan tänkas köpa är Liverpool, Everton, West Ham, Crystal Palace och gamla storlaget Leeds United, enligt The Mirror.

Kommentera
Kopiera länk
Dela