Red Bull vill nu köpa en klubb i premier League. De har redan Sebastian Vettel och Red Bull Salzburg i sitt stall bland annat.
1 av 5
Red Bull vill nu köpa en klubb i premier League. De har redan Sebastian Vettel och Red Bull Salzburg i sitt stall bland annat. - Foto: TT Bild / Bildbyrån
Red Bull Salzburg firar en seger.
2 av 5
Red Bull Salzburg firar en seger. - Foto: AP / TT Bild
Ralf Rangnick är tränare i Red Bull Salzburg.
3 av 5
Ralf Rangnick är tränare i Red Bull Salzburg. - Foto: AP / TT Bild
Sebastian Vettel kör för företaget.
4 av 5
Sebastian Vettel kör för företaget. - Foto: Toshifumi Kitamura / TT Bild
Thierry Henry spelar i New York Red Bulls.
5 av 5
Thierry Henry spelar i New York Red Bulls. - Foto: AP / TT Bild

Red Bull vill köpa engelsk klubb – målet är Champions League

Red Bull äger redan New York Red Bulls och Red Bull Salzburg i mindre anonyma ligor. Nu vill de satsa större och köpa en engelsk klubb – och satsa mot Champions League.


Det är The Mirror som under söndskvällen skriver att energidrycksföretaget Red Bull vill satsa större och nu köpa en klubb i England

Det Österrikesbaserade företaget är på jakt efter en lämplig klubb till Ralf Rangnick, sportchef i Red Bull Salzburg, kan ta över. Red Bull äger redan klubbar i Tyskland, New York, Brasilien och Ghana. Plus att de äger två team i Formel 1 i Red Bull Racing och Scuderia Toro Rosso.

Champions League är målet

Rangnick har nu fått i uppdrag att hitta en klubb i England och faktum är att han var nära att bli ny tränare för Everton i somras, skriver tidningen. En källa säger att Red Bull vill ha ett lag för att ta in det i Champions League. Det är den enda marknaden som de ännu inte ha kommit till. Helst skulle det vara ett lag i London-området, men både Everton och Liverpool intresserar dem också eftersom det inte skulle ta lång tid att lyfta dem till den nivån.

De har även kollat på klubbar i The Championship, men känner att där kan man spendera förmögenheter men ändå inte göra några framsteg.

Vettel satt de på kartan

Red Bulls framgångar i Formel 1 med Sebastian Vettel som går mot sin fjärde raka titel har satt dem på kartan, men att köpa en klubb i England skulle kunna vara deras största kupp någonsin.

Klubbar som de kan tänkas köpa är Liverpool, Everton, West Ham, Crystal Palace och gamla storlaget Leeds United, enligt The Mirror.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!