Robin van Persie sänkte Arsenal i söndags. Det målet gjorde att en Arsenal-supporter förlorade sitt hem.
1 av 4
Robin van Persie sänkte Arsenal i söndags. Det målet gjorde att en Arsenal-supporter förlorade sitt hem. - Foto: AP / TT Bild
David Moyes var nöjd efter van Persies mål.
2 av 4
David Moyes var nöjd efter van Persies mål. - Foto: Bildbyrån / Action Images
Arsenals tränare Arsene Wenger var inte lika nöjd över målet.
3 av 4
Arsenals tränare Arsene Wenger var inte lika nöjd över målet. - Foto: Bildbyrån / Action Images
Här nickar holländaren in bollen i mål.
4 av 4
Här nickar holländaren in bollen i mål. - Foto: Bildbyrån / Action Images

Storsatsningen gick inte hem – förlorade sitt hus

Robin van Persie sänkte sitt gamla lag Arsenal i söndags till Arsenal-supportrarnas stora förtret. Värst var det nog ändå för supportern Henry Dhabasani som förlorade sitt hus i ett vad efter Manchester Uniteds seger.


Manchester United har inlett skakigt den här säsongen. Men i söndags tog de en blytung seger hemma mot serieledarna Arsenal efter att gamle Arsenal-spelaren Robin van Persie gjort matchens enda mål.

Det gjorde ont i många Arsenal-hjärtan men allra mest ont gjorde det nog för Arsenal-supportern Henry Dhabasani från Uganda. Han förlorade enligt ugandiska The Observer sitt hem i ett vad med en Manchester United-supporter inför matchen.

Dhabasani satsade sitt tvårumshus på att Arsenal skulle vinna. United-supportern, Rashid Yiga, kontrade med sin nya Toyota Premio och sin hustru på att United istället skulle vinna.

De båda gick så långt att de signerade ett avtal inför matchen. När slutsignalen ljöd kunde inte Dhabasani tro sina ögon – och svimmade. 

I måndags stormade ett flertal United-fans Dhabasanis hus och kastade ut honom. Han bodde i huset med tre fruar och fem barn.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.