Söndag 5 Dec
Stockholm

Bendtner i blåsväder igen – här är hans fem största skandaler

Nicklas Bendtner är skandalernas man. Nu har han lyckats igen och vi har samtidigt rankat fem av hans värsta skandaler.
1 av 4
Nicklas Bendtner är skandalernas man. Nu har han lyckats igen och vi har samtidigt rankat fem av hans värsta skandaler. Foto: BildbyrŒån / Andrew Couldridge
Han har haft anledning att jubla någon gång ibland i Arsenal även om det varit sällan.
2 av 4
Han har haft anledning att jubla någon gång ibland i Arsenal även om det varit sällan. Foto: Bildbyrån / Action Images
Han vandaliserade bilar när han spelade i Sunderland.
3 av 4
Han vandaliserade bilar när han spelade i Sunderland. Foto: Bildbyrån / John Sibley
Han har faktiskt några bra grejer på planen också som här när han gjorde två mål mot Italien i höstas.
4 av 4
Han har faktiskt några bra grejer på planen också som här när han gjorde två mål mot Italien i höstas. Foto: Bildbyrån / Lars Rønbøg, FrontzoneSport

Nicklas Bendtner är inte känd för att vara en skötsam kille. Han hamnar ständigt i skandaler och nu har han gjort det igen. Natten till måndags greps han av polis för skadegörelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är engelska Daily Mirror som kommer med uppgifterna om att Nicklas Bendtner ska ha förhörts av polis efter att hans lägenhetskomplex med gym– och bassängområde i det välbärgade området Bushey vandaliserats.

Grannar ska ha larmat polisen efter att man hört oväsen strax efter midnatt natten till måndagen. Övervakningsbilderna visar hur en man ska ta sig in i byggnaden genom ett krossat fönster och sedan sparka in dörren till gymmet.

– Jag hörde hur folk sparkade in dörrar. Jag skrek åt dem att sluta men en man skrek bara förolämpningar åt mig, säger en granne enligt Mirror.

"Han har släppts"

Bendtner greps efter att han var på väg hem från ett träningspass. Polisen bekräftar nu att de har släppt honom.

– En 25-årig man från Bushey har fått en varning efter skadegörelse. Han har släppts och är ej längre i polisförvar, säger en talesperson hos polisen i Hertfordshire.

Under tisdagen kom Bendtner själv med en förklaring om varför det blev som det blev. Han var ute och åt middag med sin familj varpå de sedan ville ta sig ett nattdopp i poolen. Han skriver också: 

"När vi kom till gymmet bytte min nyckeldosa färg från röd (låst) till grön (öppen) men dörren öppnades inte. Vi trodde att dörren satt fast så vi försökte öppna den och orsakade viss skada. Jag ber om ursäkt för besväret som jag åsamkat grannarna och jag har betalat för skadegörelsen. Vi skadade inget annat i byggnaden." 


Det här är inte första gången som Bendtner hamnar i centrum av en skanda. Nyheter24 passar därför på att lista de fem värsta misstagen av dansken:

1. Utan byxor i London

I maj 2009 slogs Arsenal ut av Manchester United i semifinalen av Champions League. Bendtner dämpade då sorgen efter förlusten med att gå till krogen. Det slutade med ett par glas för mycket och klockan fyra på natten kastades han ut från nattklubben Boujis i London. Paparazzi-fotgraferna var såklart på plats och de fick sin drömbild då dansken tappade sina byxorna. Bendtner fick böter av Arsene Wenger men han lovade att bättra sig.

– Jag kan inte ändra det som skett, men jag kommer att lära av mina misstag, sa Bendtner.

Sure thing. 

2. Blir av med körkortet

December 2011 skulle bli en mörk månad för Bendtner och det här är den första skandalen av tre i julmånaden. Han var ute och körde bil i närheten av Newcastles flygplats och tyckte att det gick lite långsamt och körde upp i 166 km/h med sin Porsche. Otur för dansken eftersom polisen stoppade honom och han fick sitt körkort indraget i två månader och 7000 kronor i böter. Bra jobbat!

3. Vandaliserar bilar

Bendtner borde uppenbarligen inte ha med bilar att göra. Under tiden var han utlånad till Sunderland greps han av polis för att tillsammans med lagkamraten Lee Cattermole ha vandaliserat bilar utanför lokalrivalen Newcastles hemmaarena St James' Park. Han var som vanligt ångerfull, men vad hjälper det då han bara fortsätter med tokigheter.

”Jag är otroligt ledsen. Jag beklagar djupt att ha varit en del av dessa episoder, som framstår som våldsamma. Jag tar fullt ansvar för att inte ha undvikit händelserna innan de spårade ur”, skrev Bendtner själv i ett pressmeddelande.

4. "Jag kan köpa hela pizzerian om jag vill"

December 2011. Dags för dansken att sadla om till pizzabagare? Det skulle nog faktiskt passa honom bättre än att vara fotbollsspelare. Han var hemma i Köpenhamn och skulle köpa pizza åt sig själv och flickvännen Julie Zangenberg. Problemet var bara att hans kreditkort var övertrasserat vilket fick Bendtner att ilskna till och höja rösten. Han ville förstås ha pizzorna gratis.

– När han inte kunde betala skrek han: ”Vet ni inte vem jag är? Jag kan köpa hela pizzerian om jag vill”, säger en av pizzerians anställda, som vägrade att gå med på Bendtners krav.

Han fick då ge sig och började skramla pengar av de övriga gästerna. Ett tjejgäng gav honom de 120 danska kronorna som det kostade.

5. Avstängd i landslaget

Bilar och Bendtner går verkligen inte ihop och man undrar hur han lyckas. I mars i år hade han varit och ätit på restaurangen Sticks 'n Sushi i Köpenhamn när han satte sig i bilen för att köra hem. Det skulle han aldrig ha gjort. Han körde mot trafiken på en enkelriktad gata och stoppades av polis som tog honom för rattfylla.

Ännu en gång bad han om ursäkt, denna gången på Twitter: "Kära vänner, jag bötfälldes för en mindre rattfylla i natt. Det var en lugn natt, men jag vill verkligen be om ursäkt till alla mina vänner och fans”. Han hade dock fel även där eftersom han hade en promillehalt på 1,75 när han greps. Det ledde till att det danska fotbollsförbundet fick nog och stängde av honom i sex månader från det danska landslaget. 

”Fotbollsförbundet förväntar sig att han spenderar de närmaste sex månader och funderar på det här, och sedan kan DBU gärna ta en dialog med honom om hur han i framtiden kan bidra positivt till landslaget”, skrev de i ett pressmeddelande.

Bendtner blev ledsen och sa att det var hans värsta dag i hans liv till Ekstrabladet. Käre Bendtner, vi kan nog lova att det kommer bli ännu fler såna här dagar i ditt liv om du inte börja tänka efter redan innan dina dumheter. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela