Stockholm

Cassanos hån mot Milan: "Nu har jag nått toppen"

Hej då Milan säger Cassano och säger hej till sin nya klubb – tillika hans favoritklubb – Inter.
1 av 4
Hej då Milan säger Cassano och säger hej till sin nya klubb – tillika hans favoritklubb – Inter. Foto: SCANPIX
"Det här är en väldigt viktig tid för mig eftersom när man håller på ett lag och sedan skriver på för dem, då vet man att man har nått toppen", säger Cassano om Inter.
2 av 4
"Det här är en väldigt viktig tid för mig eftersom när man håller på ett lag och sedan skriver på för dem, då vet man att man har nått toppen", säger Cassano om Inter. Foto: SCANPIX
Zlatan har, precis som Cassano, spelat för båda Milano-klubbarna.
3 av 4
Zlatan har, precis som Cassano, spelat för båda Milano-klubbarna. Foto: SCANPIX
Så även Clarence Seedorf som tog steget direkt från inter till Milan 2002.
4 av 4
Så även Clarence Seedorf som tog steget direkt från inter till Milan 2002. Foto: SCANPIX

Antonio Cassano är klar för Inter – och passar på att skicka en känga till nya rivalen Milan: "Äntligen spelar jag för min favoritklubb".


Läs mer
Spelare som har spelat i båda klubbarna

– Guiseppe Meazza 

– Andrea Pirlo

– Roberto Baggio

– Francesco Coco

– Christian Brocchi 

MILANO. Lokalrivalerna Milan och Inters rivalitet sträcker sig längre än ett sekel. Övergångar mellan klubbarna är visserligen inte lika känsliga som mellan exempelvis Lazio och Roma men det ses ändå inte med blida ögon. 

Därför är inte Antonio Cassanos uttalande efter bytesaffären med Giampaolo Pazzini blivit klar inte det smidigaste någonsin.

– Äntligen, det har känts som en evighet men nu har jag skrivit på för klubben som jag alltid har stöttat! Ett stort hej till fansen, som är Interisti (Inter-fans reds.anm.), precis som jag, säger Cassano till klubbens officiella hemsida.

Vår svenske stjärna Zlatan Ibrahimovic var inte särskilt populär bland Inter-fansen när han lämnade Inter, gick till Barcelona och sedan blev klar för Milan under ett år. 

I början av 2000-talet tog exempelvis även storspelaren, och senare Milan-legendaren, Clarence Seedorf det förbjudna steget från Inter till Milan. 

Så Cassano är långt från ensam – men han gör det inte lätt för sig.

– Det här är en väldigt viktig tid för mig eftersom när man håller på ett lag och sedan skriver på för dem, då vet man att man har nått toppen, säger Cassano.

Cassano kommer att bära siffran 99 på ryggen i sitt favoritlag den här säsongen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.