Stockholm

Roma vann på walk-over

Det krävdes ingen större ansträngning av Alessandro Florenzi och Francesco Totti för att vinna mot Cagliari.
1 av 3
Det krävdes ingen större ansträngning av Alessandro Florenzi och Francesco Totti för att vinna mot Cagliari. Foto: AP/Scanpix
Albin Ekdal och hans Cagliari föll på walk-over.
2 av 3
Albin Ekdal och hans Cagliari föll på walk-over. Foto: AP/Scanpix
Pjanic och Lamela firar ett mål mot Bolonga.
3 av 3
Pjanic och Lamela firar ett mål mot Bolonga. Foto: AP/Scanpix

Roma tilldelas segern i den uppskjutna matchen mot Cagliari. Detta sedan klubbens president brutit mot lagen när han bjöd in fansen till Cagliaris ännu inte klara arena.


CAGLIARI. Albin Ekdal och Sebastian Erikssons klubb Cagliari har publikförbud på sin hemmaarena. Detta sedan de valt att renovera arenan på grund av dess usla skick. I väntan på den nya arenan har klubben spelat sina matcher i Triesta. I matchen mot Roma på söndagskvällen hade myndigheter bestämt att matchen skulle spelas inför tomma läkrare, detta då myndigheter anser att den nyrenoverade arenan inte är spelklar.

Bjöd in fansen

Cagliaris president Massimo Cellini uppskattade inte alls myndigheternas beslut utan sa åt fansen att komma till arenan ändå.

– Jag bjöd in fansen att komma till stadion för att jag ville undvika kaos, säger Cagliaris president Cellino enligt Aftonbladet.

Det skulle han inte gjort. Matchen flyttades på söndagen då myndigheterna fruktade att det skulle bli upplopp. Idag fastställdes dessutom att Roma tilldelas segern på walk-over vilket innebär en 3-0-vinst. 

Provocerande initiativ

För Cagliari ser det inte roligare ut än att de riskerar att få ytterligare poängavdrag och få spela fler matcher inför tomma läktare, detta uppger Football Italia.

"Cagliari döms för provocerande initiativ, vilket är klart brott mot article 12, som kräver strikt efterlevnad av föreskrifter utfärdade av offentliga myndigheter när det gäller den allmänna säkerheten.", står det i domen enligt La Gazetta dello Sport .

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.