Onsdag 28 Sep
Stockholm

Här talar Ranégie ut om succédebuten

Mathias Ranégie har inte hört någonting från Erik Hamrén om landslaget.
1 av 6
Mathias Ranégie har inte hört någonting från Erik Hamrén om landslaget. Foto: SCANPIX
Mot Milan gjorde 28-åringen succé och stod för ett mål och var även den som fixade fram den avgörande straffen för sin nya klubb Udinese.
2 av 6
Mot Milan gjorde 28-åringen succé och stod för ett mål och var även den som fixade fram den avgörande straffen för sin nya klubb Udinese. Foto: Bildbyrån / RICHIARDI FOTOCRONACHE
"För lagkamraterna var segern det viktigaste."
3 av 6
"För lagkamraterna var segern det viktigaste.". Foto: Bildbyrån / RICHIARDI FOTOCRONACHE
"Det är lite skillnad att möta världsstjärnor som man bara har sett på teve", säger Ranégie om steget mellan allsvenskan och Serie A.
4 av 6
"Det är lite skillnad att möta världsstjärnor som man bara har sett på teve", säger Ranégie om steget mellan allsvenskan och Serie A. Foto: AP/SCANPIX
Udineses tränare Francesco Guidolin visste inte ens vem Ranégie var när svenske kom till klubben.
5 av 6
Udineses tränare Francesco Guidolin visste inte ens vem Ranégie var när svenske kom till klubben. Foto: AP/SCANPIX
Erik Hamrén har inte hört av sig till 28-åringen.
6 av 6
Erik Hamrén har inte hört av sig till 28-åringen. Foto: SCANPIX

Ett mål och och en ordnad straff. Ligadebuten från start slutade med succé för Mathias Ranégie i Udinese. Nu talar han ut om glädjekänslorna efter matchen mot Milan, att tränaren inte visste vem han var och oviljan att prata om landslaget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Om den märkliga intervjun

Efter sin succématch mot Milan blev Mathias Ranégie intervjuad i italiensk teve och fick frågan om han såg på sig själv som en orm (i spelstil reds. anm.). Ranégie svarade att han mer såg sig som en grizzlybjörn.

Vad tyckte du om frågan?

– Det var en rätt märklig fråga på en halvitaliensk engelska. Jag visste inte vad jag kunde svara. Jag gav ett flummigt svar på en flummig fråga. 

Se hela den italienska intervjun med Ranégie här

UDINE. Först ett fem minuter långt inhopp mot Siena. Sedan fick han 90 minuter i Europa League mot den ryska oljeklubben Anzhi. Men det var i ligadebuten från start som Udineses svenska nyförvärv Mathias Ranégie presenterade sig på riktigt. Med ett mål och en ordnad straff var 28-åringen tungan på vågen för Udinese när laget tog sin första seger i ligan för säsongen. 

Att det var just storlaget Milan som stod för motståndet gjorde knappast saken sämre.

– Det känns surrealistiskt, säger den förre MFF-spelaren till Nyheter24 samtidigt som han betonar att han inte tänker njuta av segerns sötma alltför länge. 

– På något sätt så får man inte sätta sig ner och bli bekväm och slappna av. Det har jag inte råd med. Jag kanske kan tänka tillbaka på den här matchen efter säsongen och efter karriären men inte nu.

Men han har ändå svårt att dölja glädjen efter helgens braksuccé.

– Man kan väl säga att jag fick en perfekt start och känner mig väldigt glad. Det har varit en bra helg om man säger så. 

Hur har reaktionerna varit bland lagkamraterna?

– Det är klart att de har varit positiva, men för dem var segern det viktigaste först och främst. Sedan så vill väl alla alltid ha spelare som bidrar till laget. 

Ranégie värvades till Udinese på transferfönstrets sista dag och har skrivit på ett femårskontrakt med den italienska klubben. Ett långt kontrakt för en spelare som är 28 år gammal och är oprövad på en hög europeisk nivå. Men han fick inga garantier om speltid när han skrev på kontraktet. 

– Jag kom till en klubb där tränaren (Francesco Guidolin) inte hade koll på mig, här är det inte tränarna utan det är klubben som gör värvningarna. Men sedan gjorde jag en okej match mot Anzhi och jag tror tränaren tänkte att han ville ha någon spelare som kan hålla lite boll mot Milan. Men på den här nivån blir man inte lovad någon plats i startelvan. 

"Möta spelare som man bara har sett på teve"

Även om han inte tvivlar på sin egen förmåga som fotbollsspelare vet han att det är ett stort steg mellan Allsvenskan och Serie A. 

– Jag vet att jag är en duktig fotbollsspelare. Men sen att komma hit och ska mäta sig med världens bästa fotbollsspelare, spelare som man bara har sett på teve, det är lite skillnad. Sedan har jag ju gjort några matcher i Europa League tidigare men ändå. Men jag känner att jag är i bra form och har matchtempot i mig. Jag har ju redan spelat 20 matcher den här säsongen, säger han apropå hans fördel med att redan var matchtränad när han kom till klubben.

Det är många som tycker att Hamrén inte kan blunda för dig i landslaget längre...

– Det vill jag inte kommentera eftersom det blir så uppförstorat. Men det är inte aktuellt eftersom de inte har hört av sig, avslutar Ranégie.

Men frågan är om Hamrén verkligen kan fortsätta peta Ranégie från landslaget om han även i fortsättningen kommer att producera mot storlag som Milan?

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.