Aston Villa vann mot Brighton & Hove Albion FC
Aston Villa vann mot Brighton & Hove Albion FC - Foto: STELLA Pictures / PA / STELLA Pictures / PA

Ollie Watkins det stora utropstecknet för Aston Villa

Aston Villa besegrade Brighton hemma i Premier League i fotboll med 6-1 (3-0). Men mycket snack handlade om Ollie Watkins – som gjorde ett hattrick för Aston Villa. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Douglas Luiz och Jacob Ramsey, enda målskytt för Brighton blev Ansu Fati.

Segern var Aston Villas femte på de senaste sex matcherna.

Aston Villa startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Ollie Watkins gjorde målet, redan i 14:e minuten.

Laget gjorde 2-0 i 21:a minuten, ännu en gång genom Ollie Watkins.

Aston Villa ökade ledningen till 3-0 i 26:e minuten. Direkt efter pausen slog Ansu Fati till och reducerade åt Brighton. Fler mål än så blev det inte för Brighton.

I 65:e minuten slog Ollie Watkins till, och gjorde 4-1 och fullbordade därmed sitt hattrick.

Med fem minuter kvar att spela ökade Aston Villa ledningen genom Jacob Ramsey.

6-1-målet kom på stopptid, när Douglas Luiz slog till och gjorde mål. Det fastställde slutresultatet till 6-1.

Aston Villa ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Brighton ligger på sjätte plats.

I nästa match, söndag 8 oktober 15.00, har Aston Villa Wolverhampton borta på Molineux Stadium, medan Brighton spelar hemma mot Liverpool.