Manchester City vann mot AFC Bournemouth
Manchester City vann mot AFC Bournemouth - Foto: STELLA Pictures / PA / STELLA Pictures / PA

Manchester City ny serieledare efter seger

Manchester City slog Bournemouth hemma med 6-1 (3-0) och är ny serieledare i Premier League i fotboll efter elva spelade matcher, en poäng före Tottenham. Tottenham har dock en match mindre spelad. Bournemouth ligger på 17:e plats i tabellen.

Segern var Manchester Citys åttonde på de senaste tio matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän Manchester City tog ledningen efter en halvtimmes spel, genom Jeremy Doku på pass av Jeremy Rodri.

Laget gjorde 2-0 i 33:e minuten, genom Bernardo Silva framspelad av Jeremy Doku.

Bara fyra minuter senare spelade Jeremy Doku fram Manuel Akanji som såg till att Manchester City ökade ledningen på nytt, till 3-0. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Phil Foden på pass av Jeremy Doku och ökade ledningen för Manchester City.

I den 74:e minuten reducerade Luis Sinisterra för Bournemouth framspelad av Max Aarons. Men mer än så orkade Bournemouth inte med.

Med sju minuter kvar att spela ökade Manchester City ledningen genom Bernardo Silva på pass av Jeremy Doku.

6-1-målet kom i slutminuterna, med två minuter kvar att spela, när Nathan Ake slog till och gjorde mål framspelad av Matheus Nunes. 6-1-målet blev matchens sista.

Jeremy Doku gjorde ett mål för Manchester City och spelade dessutom fram till fyra mål.

Söndag 12 november 17.30 spelar Manchester City borta mot Chelsea. Bournemouth möter Newcastle hemma på Vitality Stadium lördag 11 november 18.30.