Brighton & Hove Albion FC vann mot Brentford
Brighton & Hove Albion FC vann mot Brentford - Foto: Cosmin Iftode / Alamy

Uddamålsseger för Brighton mot Brentford

Brighton tog till slut hem segern mot Brentford i matchen på American Express Community Stadium på onsdagen. Matchen i Premier League i fotboll slutade 2-1 (1-1). Jack Hinshelwood slog till efter 52 minuter och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Matchen var mållös till Brentford tog ledningen i 27:e minuten, genom Bryan Mbeumo på straff.

Brighton kvitterade till 1-1 efter en dryg halvtimmes spel, genom Pascal Gross på pass av Kaoru Mitoma. Direkt efter pausen slog Jack Hinshelwood till framspelad av Pascal Gross och gav laget ledningen. Hinshelwood fullbordade därmed Brightons vändning.

Brighton har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 9–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Brentford har två vinster och tre förluster och 7–9 i målskillnad. Det här var Brightons andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Brentfords fjärde uddamålsförlust.

Det här betyder att Brighton är kvar på åttonde plats, och Brentford stannar på elfte plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 9 december 16.00, har Brighton Burnley hemma på American Express Community Stadium, medan Brentford spelar borta mot Sheffield United.