Tottenham förlorade mot West Ham Utd
Tottenham förlorade mot West Ham Utd - Foto: STELLA Pictures / PA / STELLA Pictures / PA

Jarrod Bowen och James Ward Prowse fixade West Hams vändning

Tottenham ledde med 1-0 på hemmaplan i Premier League i fotboll efter halva matchen mot West Ham. Men West Ham gjorde två mål i andra halvlek och vände underläge till seger med 2-1.

James Ward Prowse slog till efter 74 minuter och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Tottenham startade matchen bäst och tog ledningen. Cristian Romero gjorde målet, redan i elfte minuten. Direkt efter pausen nätade Jarrod Bowen och kvitterade för West Ham.

I 74:e minuten avgjorde James Ward Prowse matchen. Ward Prowse fullbordade därmed lagets vändning.

Tottenham har en oavgjord och fyra förluster och 7–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan West Ham har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 10–8 i målskillnad. Det här var Tottenhams tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även West Hams fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Tottenham är kvar på femte plats, och West Ham stannar på nionde plats, i tabellen. Så sent som den 11 november låg West Ham på 13:e plats i tabellen.

Söndag 10 december spelar Tottenham hemma mot Newcastle 17.30 och West Ham mot Fulham borta 15.00 på Craven Cottage.