Everton FC förlorade mot Manchester City
Everton FC förlorade mot Manchester City - Foto: STELLA Pictures / PA / STELLA Pictures / PA

Tuff match slutade med seger för Manchester City mot Everton

Det svängde i matchen i Premier League i fotboll mellan Everton och Manchester City på Goodison Park. Hemmalaget Everton hade ledningen i halvtid, med 1-0, men efter pausen vände Manchester City matchen och vann till slut med 3-1.

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän Everton tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Jack Harrison framspelad av Dwight McNeil. Direkt efter pausen gjorde Phil Foden mål och kvitterade för Manchester City.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Julian Alvarez på straff och gav Manchester City ledningen.

1-3-målet kom med fyra minuter kvar att spela, när Bernardo Silva slog till och gjorde mål. Silva fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 1-3.

Manchester Citys nya tabellposition är fjärde plats, medan Everton är på 17:e plats.

Nästa motstånd för Everton är Wolverhampton. Manchester City tar sig an Sheffield United hemma. Båda matcherna spelas lördag 30 december 16.00.