Tottenham vann mot AFC Bournemouth
Tottenham vann mot AFC Bournemouth - Foto: STELLA Pictures / PA / STELLA Pictures / PA

Tottenham tog klar seger mot Bournemouth

Tottenham startade bra i matchen mot Bournemouth på hemmaplan på söndagen. Och 1-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 3-1 i matchen i Premier League i fotboll.

Segern var Tottenhams fjärde på de senaste fem matcherna.

Bournemouth hade inför matchen sju matcher i rad utan förlust.

Tottenham tog en tidig ledning. Pape Matar Sarr gjorde målet, redan i nionde minuten. Det dröjde till den 71:a minuten innan Son Heung-min ökade ledningen.

Richarlison ökade Tottenhams ledning med knappa kvarten kvar.

Med sex minuter kvar att spela reducerade Bournemouth genom Alex Scott. Men mer än så orkade Bournemouth inte med.

Resultatet innebär att Tottenham ligger kvar på femte plats och Bournemouth på tolfte plats i tabellen. Ett fint lyft i tabellen för Bournemouth som så sent som den 5 december låg på 16:e plats.

Nästa motstånd för Tottenham är Manchester United. Lagen möts söndag 14 januari 17.30 på Old Trafford. Bournemouth tar sig an Liverpool hemma söndag 21 januari 17.30.