Robin van Persie är påväg till Manchester för att skriva på ett kontrakt med United.
1 av 2
Robin van Persie är påväg till Manchester för att skriva på ett kontrakt med United. - Foto: SCANPIX
Manchester United köper 29-åringen för drygt 250 miljoner.
2 av 2
Manchester United köper 29-åringen för drygt 250 miljoner. - Foto: Manu Fernandez/SCANPIX

Van Persie valde United

Robin van Persie har bestämt sig. 29-åringens nya klubbadress är Manchester United.


Emmanuel Eboue på twitter

"Ingen respekt, Ingen lojalitet från den holländska åsnan. Jag är ledsen men jag har ingen respekt för en kapten som lämnar ett stabilt skepp."

LONDON. Sir Alex Ferguson har flirtat och sagt att han "hoppas att saker går Manchester Uniteds väg". Wayne Rooney har flirtat och kallat honom för "en fantastisk spelare". Och nu har det burit frukt. Robin van Persie reser i morgon till Manchester för att genomgå en medicinsk undersökning och skriva på för Manchester United.

Van Persie som har ett år kvar på sitt kontrakt med Arsenal gick officiellt ut i sommar och bekräftade att han inte ville förlänga med Gunners. 

Därefter har det varit huggsexa efter förra säsongens skyttekung i Premier League där Manchester-lagen hela tiden har varit först i kön. Men om ingenting strular till sig under den medicinska undersökningen är alltså 29-åringen klar för Manchester United. Enligt brittisk media betalar Sir Alex drygt 250 miljoner kronor för holländaren som kommer att skriva ett fyraårskontrakt med klubben. 

Övergången bekräftas av båda klubbarnas officiella hemsidor. 

För Arsenal-fansen känns van Persies övergång extra tung den 15:e augusti. I dag – för exakt ett år sedan – skrev nämligen Cesc Fabregas på för Barcelona och lämnade London-klubben. 

Återstår att se hur van Persie kommer att bemötas på Emirates Stadium när Manchester United gäster Arsenal den 27:e april 2013. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!