Ferguson berättar nu sanningen bakom Robin van Persies övergång.
1 av 5
Ferguson berättar nu sanningen bakom Robin van Persies övergång. - Foto: SCANPIX
"Wenger hade kunnat driva en pokerklubb", säger han och syftar på Arsenaltränarens tuffa attityd vid förhandlingsbordet.
2 av 5
"Wenger hade kunnat driva en pokerklubb", säger han och syftar på Arsenaltränarens tuffa attityd vid förhandlingsbordet. - Foto: SCANPIX
29-åringen ville hela tiden gå till Manchester United.
3 av 5
29-åringen ville hela tiden gå till Manchester United. - Foto: SCANPIX
"Lilla pojken inom mig skrek Manchester United".
4 av 5
"Lilla pojken inom mig skrek Manchester United". - Foto: SCANPIX
"Jag är stolt över att vara här och vill uträtta stora saker."
5 av 5
"Jag är stolt över att vara här och vill uträtta stora saker." - Foto: SCANPIX

Ferguson: "Wenger skulle kunna driva en pokerklubb"

Robin van Persies kostade Manchester United 250 miljoner. Nu ger Sir Alex Ferguson rivalen Arsene Wenger beröm för hans tuffa stil vid förhandlingsbordet.


Robin van Persie om övergången

"Från min och Arsenals sida är det inga hard feelings. Ingen är arg på mig och jag är inte arg på dem."

"Arsenal har varit en del av mitt liv. De har behandlat mig med största respekt genom åren men vi kom inte överens om framtiden, så är livet."

"När jag var tvungen att ta ett tufft beslut i mitt liv lyssnade jag på pojken som finns inombords. Han skrek "Manchester United". De andas fotboll och den här klubben är en perfekt utmaning för mig. Jag ser fram emot det. Jag är stolt att vara här och jag ser fram emot att uträtta stora saker."

MANCHESTER. För två dagar sedan blev förra årets skytteligavinnare i Premier League – Robin van Persie – klar för Manchester United. Mycket vatten har hunnit rinna under broarna sedan dess – och nu berättar Sir Alex Ferguson sanningen bakom övergången.
Framför allt vill han lyfta fram rivalen Arsene Wenger som en tuff förhandlare vid övergångar.

– Han (Wenger) skulle kunna driva en pokerklubb i Govan (stadsdel i Glasgow), säger Ferguson till Daily Mail och fortsätter.

– Han fick ett väldigt bra pris och vi är också glada över att frågan är slutförd. Redan från början, när vi först började förhandla, har Arsene gjort bra från sig, säger Manchester Uniteds tränare.

"Vi trodde aldrig att vi skulle kunna värva honom"

Det var först när van Persie officiellt gick ut och sa att han inte ville förlänga sitt kontrakt med Arsenal som Ferguson såg sin chans att slänga ut sin krok.

– Vi trodde aldrig att vi skulle kunna värva van Persie. För sex månader sedan kunde jag inte se hur vi skulle få honom. Jag trodde inte att Arsenal skulle släppa honom. När jag läste att han tackade nej till ett nytt kontrakt, det var då vi agerade. Det har varit en lång väg, säger Ferguson som gör sin 26:e raka säsong som tränare för United.

"Arsene visste att pojken ville lämna"

Van Persie själv säger att han lyssnade på "den lilla pojken inom honom som skrek Manchester United" och även Ferguson säger att den 29-årige holländaren hela tiden har velat gått till United.

– Arsene visste att pojken ville lämna. Han visste att han ville till oss. Det gjorde saker och ting lättare men det hjälpte oss inte att reducera övergångssumman, säger Ferguson.

Van Persie kommer att debutera för sitt nya lag redan på måndag mot Everton. 


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!