Robin van Persies debut slutade i fiasko.
1 av 4
Robin van Persies debut slutade i fiasko. - Foto: SCANPIX
Sir Alex Ferguson kritiserar de egna spelare för att inte har gett van Persie de bollar han behöver.
2 av 4
Sir Alex Ferguson kritiserar de egna spelare för att inte har gett van Persie de bollar han behöver. - Foto: SCANPIX
Holländaren var nästintill osynlig i matchen och hamnade i skuggan bakom...
3 av 4
Holländaren var nästintill osynlig i matchen och hamnade i skuggan bakom... - Foto: SCANPIX
...Matchens enda målskytt Marouane Fellaini som här nickade in segermålet.
4 av 4
...Matchens enda målskytt Marouane Fellaini som här nickade in segermålet. - Foto: Bildbyrån

Sir Alex: "Vi använde oss för lite av van Persie"

I den 68:e minuten blev Robin van Persie inbytt – men då var det redan för sent. Sir Alex Ferguson tycker inte United använde sig av stjärnnyförvärvet på rätt sätt.


Premiärmatchen

0–1-förlusten mot Everton var Manchester Uniteds första förlust i en premiärmatch på åtta år. En svidare för det upphaussade nyförvärvet Robin van Persie.

LIVERPOOL. Det som var tänkt att bli Robin van Persies drömdebut slutade i fiasko. Holländaren fick drygt 22 minuter på sig att kvittera Evertons 1–0-ledning. Men 29-åringen var totalt osynlig och egentligen de enda gångerna han var i närheten av bollen var vid de två hörnor som han själv slog.

Sir Alex Ferguson kritiserar i dag sina spelare för att inte ha gett van Persie de ytor han behövde i gårdagens förlustmatch.

– Vi spelade runt honom för mycket. Vi var inte tillräckligt vassa i anfallssituationerna och med Robin i laget, då vet man att man vill använda hans styrka mot mittbackar i situationer han är väldigt bra på. Men vi använde inte honom tillräckligt mycket, säger Ferguson efter matchen enligt The Guardian.

Trots att Everton radade upp målchanser och hade två bollar i trävirket tyckte Ferguson United var det bättre laget i matchen.

– Vi var det bättre fotbollslaget. De hade åtta skott på mål och David de Gea var väldigt duktig för oss på så sätt. Men vi ägde bollen och hade några riktigt bra öppningar utan att faktiskt avsluta det. Vi är lite besvikna när det kommer till att avsluta det fina spel vi hade. Vi spelade bra fotboll, hade bra kombinationer och en annan dag skulle vi ha vunnit den här matchen, avslutar Ferguson

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!