Wayne Rooney Sr. och Wayne Rooney. Lite otur med arvsmassan.
1 av 3
Wayne Rooney Sr. och Wayne Rooney. Lite otur med arvsmassan. - Foto: Jon Super/Scanpix
Det återstår att se om Rooney den yngre lyckas återfå sin superform.
2 av 3
Det återstår att se om Rooney den yngre lyckas återfå sin superform. - Foto: Bildbyrån
Han uppges vara spelklar inom fyra veckor.
3 av 3
Han uppges vara spelklar inom fyra veckor. - Foto: Bildbyrån

Sir Alex: "Rooney är ingen Ryan Giggs"

Wayne Rooney kommer att få kämpa med vikten. I alla fall om man ska tro Sir Alex Ferguson, som alltid tittar på spelarföräldrars kroppshydda innan han värvar spelare.


MANCHESTER. Att Wayne Rooney är skadad den närmaste månaden är inget som verkar bekymra Sir Alex Ferguson. Enligt demontränaren, som i helgen gjorde sin tusende(!) ligamatch som tränare för Manchester United, behöver Rooney en månad på gymmet.

- Wayne är ingen Ryan Giggs. Ryan har inte gått upp ett kilo under hela sin karriär. Wayne är en kille som behöver matcher, det ser man på hans kropp. Han är stor, stark och behöver matcher, så enkelt är det, säger Ferguson enligt Daily Mail

Sir Alex tittar på föräldrarna

Sir Alex är väldigt intresserad av hästsport, där man ofta kollar arvsmassan på hästarna för att se hur avkomman kommer att se ut. Något som gjort att tränaren ofta kollar på spelares föräldrar och hur de ser ut i medelåldern innan han värvar dem. Det uppges som en av anledningarna till att han värvade en 30-årig Teddy Sheringham 1997. Och tittar man på Wayne Rooney Sr. märker man att Sir Alex kanske har anledning att oroa sig.

När Rooney blir klar för spel är tanken att han ska bilda ett superanfall med supernyförvärvet Robin van Persie, som mäktade med sitt första hattrick i helgens match mot Southhampton.

- Rooney och van Persie kan absolut spela tillsammans. Det råder ingen tvekan om det. Danny Welbeck kan spela med vem som helst av dem, jag har många valmöjligheter.

Det återstår alltså bara att se om Rooney lyckas återfå sin fysik under den kommande månaden.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!