Fellaini fortsätter att spela fantastisk fotboll för sitt Everton.
Fellaini fortsätter att spela fantastisk fotboll för sitt Everton. - Foto: Paul Currie/Bildbyrån

Evertons handsseger i uppstickarmatchen

Marouane Fellaini har inlett säsongen lysande. På lördagen fick årets överraskning Swansea se sig besegrade av Everton, en match där Fellaini var dominant.


Matchfakta:

0-1 Victor Anichebe (21)

0-2 Kevin Mirallas (43)

0-3 Marouane Fellaini (82)

SWANSEA. Efter att ha förlorat två mål på felaktiga domslut i matchen mot Newcastle är Everton tillbaka. Och lagets nyckelspelare Marouane Fellaini fortsätter att spela strålande fotboll. På lördagen stod Swansea för motståndet, ett lag som inför matchen förlorat en match i årets Premier League. Everton visade dock direkt vilka det var som höll i dirigentpinnen på dirigentpinnen.

I 21:a minuten bröstade Fellaini ner bollen i straffområdet, med lite hjälp av armen lyckades han få fram bollen till Victor Anichebe som enkelt kunde sätta dit 1-0 till sitt Everton. Målet skulle dömas bort, men i och med oturen som Everton hade i matchen mot Newcastle kanske det inte var mer än rätt med en liten återbetalning från domarna. Swansea var ganska bleka, lagets stjärna den här säsongen Michu fick inte många bollar mot sig. När laget väl fick skott på mål stod Tim Howard i vägen för skotten.

Rött kort för Dyer

I halvtid var ställningen 2-0 till Everton efter att Everton gjort mål på ett mönsteranfall som började hos Phil Neville nere vid egen hörnflagga och som slutade Kevin Mirallas fot efter att Steven Pienaar spelade in bollen centralt i anfallszon. 

I andra halvlek fortsatte motgångarna för Swansea. Inte nog med att Nathan Dyer blev utvisad efter att ha fått sitt andra kort på tre minuter så fick även planens dominant skriva in sig i målprotokollet, Marouane Fellaini. Belgaren bär just nu Everton på sina axlar. Tidigare i veckan dementerade han uttalanden om att han skulle vara på väg att lämna Everton. 

– Jag är lycklig i Everton och vår inledning av säsongen har varit bra. Jag är redo att spela här resten av säsongen så att vi kan uppnå våra mål, sa Fellaini till Mirror.

Det lär bli ett intressant transferfönster för Fellaini om säsongen för honom fortsätter såhär. 

/
/
Senaste nytt

Polisutredning mot MFF-stjärnan läggs ner

Blackstenius: "Fått kämpa med självförtroendet"

Stina Blackstenius har numera stenhård konkurrens om speltiden i Arsenal. Anledningen stavas Alessia Russo. Jag har väl ibland fått kämpa med självförtroendet, säger Blackstenius till podcasten Fotbollsmorgon.

Så mycket pengar tjänade Andreas Kramer på silverskrällen i VM

1 timme sedan
Andreas Kramer tog oväntat silver på 800 meter på inomhus-VM. Det gav den 26-årige svensken ett rejält tillskott i kassan.

Förre NHL-stjärnan får ny roll i Tre Kronor

1 timme sedan
Förre NHL-stjärnan och VM-guldmedaljören Patric Hörnqvist, 36, blir ny assisterande general manager i Tre Kronor.

Ny rapport: 100 poliser drabbade av huliganvåld

2 timmar sedan
Antalet allvarliga incidenter och våldet på fotbollsmatcher i landets högsta herrserier ökade förra säsongen jämfört 2022, uppger polisen. Polisen tvingades sätta in åtgärder för att återställa ordningen på 24 matcher sedan arrangören förlorat kontrollen över evenemanget.

Gustavsson om rasismanklagelserna: "Förvånad"

2 timmar sedan
Australiens svenske förbundskapten Tony Gustavsson säger att det är för tidigt att ge besked om lagkapten Sam Kerr får spela i OS efter anklagelser om rasistiska trakasserier.