Santi Cazorla avgjorde Londonderbyt.
Santi Cazorla avgjorde Londonderbyt. - Foto: ALAN WALTER/Bildbyrån
Olivier Giroud tackade gudarna för sitt första mål i Premier League.
Olivier Giroud tackade gudarna för sitt första mål i Premier League. - Foto:  Alan Walter / Bildbyrån
Mohamed Diame kramas om av Andy Carroll efter att ha gjort 1–0 för West Ham i den 22:a minuten. - Foto: BildbyråŒn / Andrew Couldridge

Här är drömmålet som avgjorde Londonderbyt

Arsenal låg under, kvitterade och avgjorde Londonderbyt mot West Ham. Matchens snyggaste mål stod succényförvärvet Santi Cazorla med – som punkterade matchen och skrev slutresultatet till 3–1.

West Ham–Arsenal 1–3 (1–1)

1–0 (22) Mohamed Diame, 1–1 (41) Olivier Giroud, 1–2 (77) Theo Walcott, 1–3 (83) Santi Cazorla.

LONDON. Santi Cazorla har varit ett av Premier Leagues bästa nyförvärv hittills. Han styr mittfältet i Arsenal och producerar både mål och assist framåt. I Londonderbyt mot West Ham såg Arsenal skakat ut. Men vem var där och styrde upp – om inte Santi Cazorla. I den 83:e minuten skrev han slutresultatet till 3–1 och spräckte därmed West Hams lilla bubbla och hopp att få med sig en poäng mot storebror.

Spanjoren, som gjorde flest mål på långskott i La Liga förra säsongen, petade fram bollen till sig själv och fick till med en drömträff. Otagbart för Jussi Jääskeläinen

Men när man summerar matchen för Arsenal var troligen det bästa beskedet ändå att Olivier Girouds och Theo Walcott målade för Arsene Wengers lag.

Först kvitterade Giroud Mohamed Diames ledningsmål i den 41:a minuten – hans första mål i Premier League för Arsenal. Sedan gav kritiserade Walcott Gunners ledningen med 13 minuter kvar av matchen. Många fans har tvivlat på hans lojalitet till klubben då han inte har skrivit på ett nytt kontrakt. Men det har 23-åringen dementerat och nu stärkte han nog sin tes med att sätta 2–1.

I och med vinsten glider Arsenal förbi lokalkonkurrenten West Ham i ligan och placerar sig på femte plats.