Marc Clattenburg anmäls efter att ha använt "opassande språk" i söndagens toppmöte.
1 av 4
Marc Clattenburg anmäls efter att ha använt "opassande språk" i söndagens toppmöte. - Foto: AP
Fernando Torres var en av två spelare som fick se rött.
2 av 4
Fernando Torres var en av två spelare som fick se rött. - Foto: Ap
Här får Zlatan smaka på ett gult Clattenburg-kort.
3 av 4
Här får Zlatan smaka på ett gult Clattenburg-kort. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Clattenburg har en förkärlek till att dela ut absurt mycket kort.
4 av 4
Clattenburg har en förkärlek till att dela ut absurt mycket kort. - Foto: Ap

Domarens rasistattack mot Chelsea

Han visade ut två Chelseaspelare och godkände ett offsidemål för United. Domaren Marc Clattenburg ska även hunnit med att uttala sig rasistiskt mot Chelseaspelare. Nu anmäls han till FA.


LONDON. Det blev som väntat ett efterspel på matchen mellan Chelsea och Manchester United som spelades på söndagen. Chelsea förlorade matchen efter att domaren Marc Clattenburg visat ut Chelseas Branislav Ivanovic och Fernando Torres. Han godkände även Javier Hernandez 2-3 mål, som inte skulle varit mål då Hernandez stod i offside-positon när han styrde in Robin van Persies skott.

– Det andra gula kortet på Torres var ingen varning och det avgörande målet var offside. Det är en skam att en sådan här match avgörs av domaren. Jag är säker på att han kommer att inse sina misstag när han ser reprisbilderna, säger Chelseas manager Roberto Di Matteo till BBC efter matchen.

"Opassande språk"

Kritiken som kommer efter matchen handlar dock inte så mycket om Clattenburgs två kort och det felaktigt godkända målet. Chelsea har nämligen anmält honom till FA efter att han, enligt Chelsea, använt ett "opassande språk". Enligt AP ska protesten handla om att domaren ska sagt olämpliga saker till två spelare vid två olika incidenter i söndagens match. Matchdelegaten kommer nu att vidarebefodra protesten till FA.

Även brittiska Telegraph bekräftar anmälan på sin twitter.

https://twitter.com/TelegraphSport/status/262646145652760577

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!