Genoa tog kommandot från start mot Roma

Genoa hade greppet från start i matchen i Serie A i fotboll mot Roma på torsdagen. Lagets halvtidsledning utökades i andra halvlek till seger 4-1 (2-1) hemma på Luigi Ferraris.

Genoa började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara fem minuter slog Albert Gudmundsson till.

Roma kvitterade till 1-1 i 22:a minuten, när Bryan Cristante hittade rätt.

Genoa tog ledningen på stopptid i första halvleken, genom Mateo Retegui. Det dröjde till den 74:e minuten innan Morten Thorsby ökade ledningen framspelad av Radu Matei Dragusin.

Och med nio minuter kvar att spela ökade Genoa ledningen genom Junior Messias. Det fastställde slutresultatet till 4-1.

Genoa har två segrar, en oavgjord och två förluster och 7–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Roma har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 11–9 i målskillnad.

För tabellens utseende betyder det här att Genoa ligger på elfte plats medan Roma är på 16:e plats.

Söndag 1 oktober möter Genoa Udinese borta 15.00 och Roma möter Frosinone hemma 20.45.