Sassuolo förlorade mot Roma
Sassuolo förlorade mot Roma - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/abaca press

Paulo Dybala och Rasmus Kristensen fixade Romas vändning

Hemmalaget Sassuolo hade greppet i halvtid och ledde med 1-0 i Serie A i fotboll. Men Roma vände på matchen och vann till slut med 2-1. Stor matchhjälte blev Rasmus Kristensen, med sitt 2–1-mål efter 82 minuter.

Matchen förblev jämn målmässigt till Sassuolo tog ledningen i 25:e minuten, genom Matheus Henrique på pass av Domenico Berardi. I den 63:e minuten fick Sassuolo Daniel Boloca utvisad, och fick spela med en man mindre sista 27 minuterna.

Paulo Dybala kvitterade för AS Roma på straff med knappa kvarten kvar.

Och med åtta minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Rasmus Kristensen framspelad av Paulo Dybala. Kristensen fullbordade därmed lagets vändning.

Det här var Sassuolos tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Romas tredje uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet 15:e plats i tabellen. Roma är på fjärde plats.

Måndag 11 december 20.45 spelar Sassuolo borta mot Cagliari. Roma möter Fiorentina hemma på Stadio Olimpico söndag 10 december 20.45.