Salernitana förlorade mot Bologna
Salernitana förlorade mot Bologna - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/abaca press

Joshua Zirkzee tvåmålsskytt när Bologna vann

2-1 (2-0) vann Bologna med på bortaplan mot Salernitana i Serie A. Bakom segern låg två mål av Joshua Zirkzee.

Bologna startade matchen bäst och tog ledningen. Joshua Zirkzee gjorde målet, redan i nionde minuten.

Laget gjorde 0-2 i 20:e minuten, återigen genom Joshua Zirkzee. Det dröjde till den 75:e minuten innan Simy reducerade för Salernitana på pass av Antonio Candreva. Men mer än så orkade Salernitana inte med.

I den 91:a minuten fick Salernitanas Federico Fazio rött kort, och fick spela med en man mindre sista minuterna.

Det här var Salernitanas tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bolognas fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Bologna ligger på femte plats i tabellen, och Salernitana är på 20:e och sista plats.

Salernitana tar sig an Atalanta i nästa match borta måndag 18 december 20.45. Bologna möter Roma hemma söndag 17 december 18.00.