Atalanta slog Salernitana 4-1.
Atalanta slog Salernitana 4-1. - Foto: LaPresse / Spada/LaPresse

De Ketelaere bakom Atalantas vändning

Atalanta hade problem och låg under med 0-1 efter första halvlek i matchen i Serie A i fotboll mot Salernitana på Gewiss Stadium. Men i andra halvlek kom vändningen, och till slut blev det 4-1 för hemmalaget Atalanta.

Salernitana fick en bra start på matchen. Lorenzo Pirola gjorde målet, redan i tionde minuten. Direkt efter pausen gjorde Luis Muriel mål och kvitterade för Atalanta.

Atalanta gjorde också 2-1 i 52:a minuten när Mario Pasalic hittade rätt.

Först med sju minuter kvar att spela ökade Atalanta ledningen genom Charles De Ketelaere framspelad av Giorgio Scalvini.

4-1-målet kom i matchens absoluta slutskede, med en minut kvar att spela, när Aleksey Miranchuk slog till och gjorde mål på pass av Charles De Ketelaere. 4-1-målet blev matchens sista.

Atlanta på sjunde plats i Serie A

Atalanta har två segrar, en oavgjord och två förluster och 9–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Salernitana har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 6–12 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Atalanta nu ligger på sjunde plats. Salernitana är på sista plats.

Atalanta tar sig an Bologna i nästa match borta lördag 23 december 15.00. Salernitana möter Milan hemma fredag 22 december 20.45.