Sassuolo förlorade mot Genoa
Sassuolo förlorade mot Genoa - Foto: Nderim Kaceli / Alamy

Caleb Ekuban och Albert Gudmundsson fixade Genoas vändning

Hemmalaget Sassuolo ledde med 1-0 i Serie A i fotboll efter halva matchen. Men Genoa vände på resultatet i andra halvlek och vann matchen med 2-1. Matchhjälte blev Caleb Ekuban, som gjorde det avgörande målet med bara 2 minuter kvar av matchen.

Matchen fick ingen riktig karaktär förrän Sassuolo tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Andrea Pinamonti framspelad av Armand Lauriente. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Albert Gudmundsson träff på straff och kvitterade för Genoa.

Det matchavgörande målet kom med tre minuter kvar att spela, när Caleb Ekuban slog till och gjorde 1-2 för Genoa. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Sassuolos femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Genoas fjärde uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Sassuolo på 15:e plats och Genoa på 14:e plats.

Lördag 30 december 18.00 spelar Sassuolo borta mot Milan. Genoa möter Inter hemma på Luigi Ferraris fredag 29 december 20.45.