Monza förlorade mot Inter
Monza förlorade mot Inter - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/abaca press

Stark vändning av Inter mot Monza

Det svängde i matchen i Serie A i fotboll mellan Monza och Inter på Stadio Brianteo. Hemmalaget Monza hade ledningen med sex minuter kvar, med 0-2. Men sen vände Inter matchen och vann till slut med 5-1 sedan Lautaro Martinez och Marcus Thuram gjort två sena mål.

Segern var Inters sjätte på de senaste sju matcherna.

Gästerna Inter startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Hakan Calhanoglu gjorde målet på straff, redan i tolfte minuten.

Laget ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, genom Lautaro Martinez på pass av Federico Dimarco, i 14:e minuten. Med en halvtimme kvar att spela fick Hakan Calhanoglu träff ännu en gång och ökade ledningen för Inter.

I 69:e minuten nätade Matteo Pessina på straff, och reducerade åt Monza. Fler mål än så blev det inte för Monza.

Med sex minuter kvar att spela ökade Inter ledningen genom Lautaro Martinez på straff.

1-5-målet kom med två minuter kvar att spela, när Marcus Thuram slog till och gjorde mål på pass av Henrikh Mkhitaryan. 1-5-målet blev matchens sista.

Det här betyder att Monza ligger kvar på elfte plats i tabellen, och Inter på första plats.

I nästa omgång har Monza Empoli borta på Carlo Castellani, söndag 21 januari 15.00. Inter spelar borta mot Fiorentina söndag 28 januari 20.45.