Atalanta vann mot Frosinone
Atalanta vann mot Frosinone - Foto: Live Media Publishing Group / Alamy

Klar seger för Atalanta – vann med 5-0 mot Frosinone

Atalanta fick rejäl utdelning när laget vann på hemmaplan mot Frosinone i Serie A i fotboll med 5-0 (3-0). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Frosinone vann med 2-1.

Vinsten mot Frosinone innebär att Atalanta har fyra segrar i rad på hemmaplan.

Atalanta gjorde första målet. Teun Koopmeiners gjorde målet på straff, redan i åttonde minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Ederson, i 13:e minuten.

Atalanta ökade ledningen på nytt, till 3-0, bara en minut senare genom Charles De Ketelaere. Med sju minuter kvar att spela ökade Atalanta ledningen genom Davide Zappacosta framspelad av Mario Pasalic.

Till slut kom också 5-0 genom Emil Holm som ökade Atalantas ledning i 90:e minuten. 5-0-målet blev matchens sista.

Atalanta har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 11–3 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Frosinone har fem förluster och 5–15 i målskillnad.

Atalantas nya tabellposition är sjätte plats, medan Frosinone är på 14:e plats.

I nästa omgång har Atalanta Udinese hemma på Gewiss Stadium, lördag 27 januari 15.00. Frosinone spelar hemma mot Cagliari söndag 21 januari 12.30.