Juventus spelade lika mot Empoli
Juventus spelade lika mot Empoli - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/abaca press

Vinstsviten slut för Juventus

Matchen mellan hemmalaget Juventus och gästande Empoli slutade 1-1 (0-0). Det var första poängtappet sedan den 15 december för Juventus. Därmed tog Juventus svit med fem raka segrar i Serie A i fotboll slut på lördagen.

Juventus åkte på en tidig utvisning, när Arkadiusz Milik fick lämna planen i den 18:e minuten. Inget av lagen fick in något mål under första halvlek, men efter pausen slog Dusan Vlahovic till och gav Juventus ledningen.

I 70:e minuten nätade Tommaso Baldanzi, på pass av Sebastiano Luperto och kvitterade för Empoli. Det fastställde slutresultatet till 1-1.

Juventus har fyra segrar och en oavgjord och 10–2 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Empoli har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 5–6 i målskillnad. Det här var Juventus femte oavgjorda match den här säsongen.

Det här betyder att Juventus är i fortsatt serieledning, med 53 poäng efter 22 matcher, och Empoli på 19:e plats med 17 poäng.

Nästa motstånd för Juventus är Inter. Lagen möts söndag 4 februari 20.45 på Giuseppe Meazza. Empoli tar sig an Genoa hemma lördag 3 februari 15.00.