Bologna vann mot Sassuolo
Bologna vann mot Sassuolo - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/abaca press

Underläge i halvtid – då vände Bologna och vann

Bortalaget Sassuolo hade greppet i halvtid och ledde med 2-1 i Serie A i fotboll. Men Bologna vände på matchen och vann till slut med 4-2.

Sassuolo fick en bra start på matchen. Kristian Thorstvedt gjorde målet, redan i 13:e minuten.

Bologna kvitterade till 1-1 i 24:e minuten, när Joshua Zirkzee slog till.

Sassuolo tog ledningen på nytt i 34:e minuten, när Cristian Volpato fick träff framspelad av Armand Lauriente. Det dröjde till den 73:e minuten innan Giovanni Fabbian kvitterade för Bologna framspelad av Victor Kristiansen.

Först med sju minuter kvar att spela tog Bologna ledningen genom Lewis Ferguson på pass av Joshua Zirkzee.

4-2-målet kom med fyra minuter kvar att spela, när Alexis Saelemaekers slog till och gjorde mål. Saelemaekers fullbordade därmed lagets vändning. 4-2-målet blev matchens sista.

I tabellen innebär det här att Bologna nu ligger på fjärde plats. Sassuolo är på 15:e plats. Noteras kan att Bologna sedan den 2 februari har avancerat fyra placeringar i tabellen.

Nästa motstånd för Bologna är Lecce. Lagen möts söndag 11 februari 15.00 på Renato Dall'Ara. Sassuolo tar sig an Torino hemma lördag 10 februari 20.45.