Fiorentina vann mot Frosinone
Fiorentina vann mot Frosinone - Foto: Nicola Ianuale / Alamy

Klar seger för Fiorentina mot Frosinone på Stadio Artemio Franchi

En halvtidsledning med 3-0 utökades i andra halvleken när Fiorentina slog Frosinone på hemmaplan i Serie A i fotboll. Till slut blev det 5-1 till Fiorentina.

Fiorentina fick en bra start på matchen. Andrea Belotti slog till på pass av Jonathan Ikone, redan i 16:e minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 i 19:e minuten, när Jonathan Ikone fick träff.

Fiorentina gjorde också 3-0 i slutet av första halvleken, genom Lucas Martinez Quarta framspelad av Cristiano Biraghi. Direkt efter pausen nätade Nicolás González på pass av Jonathan Ikone och ökade Fiorentinas ledning.

I 66:e minuten nätade Luca Mazzitelli, och reducerade åt Frosinone. Fler mål än så blev det inte för Frosinone.

Men med fem minuter kvar att spela ökade Fiorentina ledningen genom Antonin Barak. 5-1-målet blev matchens sista.

Jonathan Ikone gjorde ett mål för Fiorentina och spelade dessutom fram till två mål.

Båda lagen har nu en seger, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, Fiorentina med 9–8 och Frosinone med 7–15 i målskillnad.

Det här betyder att Fiorentina ligger på åttonde plats i tabellen, och Frosinone är på 14:e plats.

Fiorentina tar sig an Bologna i nästa match borta onsdag 14 februari 19.00. Frosinone möter Roma hemma söndag 18 februari 18.00.