Sassuolo förlorade mot Empoli
Sassuolo förlorade mot Empoli - Foto: Giuseppe Maffia / Alamy

3-2 för Empoli mot Sassuolo

Bortalaget Empoli tog en uddamålsseger i matchen mot Sassuolo på Mapei Stadium. Laget vann matchen i Serie A i fotboll på lördagen med 3-2 (1-0). Simone Bastoni blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål på övertid.

Det betyder att Empoli gick obesegrade från planen för sjätte matchen i följd.

Empoli fick en bra start på matchen. Sebastiano Luperto slog till, redan i elfte minuten. I 54:e minuten slog Andrea Pinamonti till på straff, och kvitterade för Sassuolo.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick M'Baye Niang träff på straff och gav Empoli ledningen.

Gian Marco Ferrari kvitterade för Sassuolo med knappa kvarten kvar.

Det matchavgörande målet kom på stopptid, när Simone Bastoni slog till och gjorde 2-3 för Empoli på pass av Razvan Marin.

Det här var Sassuolos åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Empolis tredje uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Empoli nu ligger på 13:e plats. Sassuolo är på 17:e plats. Ett fint lyft i tabellen för Empoli som så sent som den 2 februari låg på 19:e plats.

Onsdag 28 februari 18.00 spelar Sassuolo hemma mot Napoli. Empoli möter Cagliari hemma på Carlo Castellani söndag 3 mars 15.00.