Bojan Krkic spelade med Zlatan i Barcelona.
1 av 2
Bojan Krkic spelade med Zlatan i Barcelona. - Foto: Sergio Torres/Scanpix
Här i Roma-tröjan. Under sommaren blev det klart att han spenderar denna säsong i Milan.
2 av 2
Här i Roma-tröjan. Under sommaren blev det klart att han spenderar denna säsong i Milan. - Foto: Riccardo De Luca/Scanpix

"Zlatan har ett enormt hjärta"

Bojan Krkic kom att tycka väldigt bra om Zlatan under deras tid i Barcelona. Nu korsas deras vägar återigen när Krkic kommer till Milan för att ta över anfallsrollen efter supersvensken.


MILANO. Bojan Krkic och Zlatan Ibrahimovic vägar fortsätter att passera varandra. Först spelade de tillsammans i Barcelona och nu är Krkic på plats i Milano för att fylla ut anfallsplatsen som Zlatan lämnade efter sig i Milan. Själv vill han inte se sig som en ersättare.

– Jag är inte här för att ersätta honom. Ibra är en fantastisk spelare men våra spelstilar skiljs väldigt mycket åt. Han är två meter lång och jag är 1,70, vi har helt enkelt olika kvalitéer, säger Bojan till Gazzeta dello Sport.

Bojan som är på lån i Milan från Roma spelade tillsammans med Zlatan i Barcelona.

– Jag hade möjligheten att lära känna Ibra, han är inte bara en bra fotbollsspelare utan har även ett enormt hjärta. Barcelona borde behandlat honom bättre, säger den 22-åriga anfallaren.

I Milan får Krkic tröjnummer 22, ett nummer som tidigare bars av storstjärnan Kaká, som bland annat vann Serie A och Champions League med Milan under sina sex år i klubben. Men anfallaren känner inte att tröjnumret medför någon press.

– Det är inte det första tunga tröjnumret jag har. I Barcelona hade jag nummer nio, som ju Ibrahimovic, Ronaldo och Cruyff. Jag är inte så bunden vid tröjnummer, jag valde 22 därför att jag kom till Milan på min 22:a födelsedag.

2011 lämnade Bojan Barcelona för Roma, som öppnade upp en ny värld för anfallaren, både på och utanför planen.

– Jag lärde känna en helt ny verklighet, både på det mänskliga och fotbollsmässiga planet, vilket är väldigt positivt för min utveckling.

Men Bojan passar även på att ge en känga till förre Romatränaren Luis Enrique.

– Jag vet inte om man kan säga att Luis Enrique misslyckades i Roma. Det var väl i så fall att han kom till Roma med en Barcelona-filosofi och försökte spela den typen av fotboll där, något som gjorde att alla klagade över de dåliga resultaten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!