Hockey-VM på fotbollsarena

- 22/06/2009, 18:22 -

Final utomhus om förbundet får som de vill - Malmö bortkopplat som värdstad.

VM i ishockey 2013 avgörs i Stockholm - och får Ishockeyförbundet och Stockholms stad som de vill så ska finalen spelas utomhus, på den då nybyggda fotbollsarenan söder om Globen.

Det kan låta som ett aprilskämt, men...

– Det är fullt realistiskt, säger idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt.

Den nya arenan ska enligt planerna ska stå färdig i slutet av 2012, med skjutbart tak och plats för över 30 000 åskådare. Och att spela ishockey i maj på arenan blir ingen omöjlighet.

– Vi tittar på om vi ska ha kylaggregat under gräset eller om vi ska dra in det just till det här evenemanget. Men att spela ishockey på fotbollsarenan är en parameter vi haft med i beräkningarna när vi planerat arenan, säger Sjöstedt.

Sverige och Finland kommer tillsammans att arrangera VM 2012 och 2013, med semifinal och final första året i Helsingfors och andra året i Globen i Stockholm - med final på fotbollsarenan.

Därmed finns inte längre utrymme för en andra arrangörsort. Finland slopar Tammerfors och det svenska ishockeyförbundet slopar Malmö, som varit med i arbetet kring VM-ansökan från början, men nu blir helt utan matcher.

Något Malmö var sist att få veta.

– Vi valde att berätta det i media först, säger Ishockeyförbundets ordförande Christer Englund. Jag förstår om inte Malmö gör vågen, menar han.

I Malmö hade man då fortfarande inte fått veta något. Fritidsdirektör Bo Sjöström fick nyheten via TT.

– Det var ju intressant. Riktigt dåligt att ha en presskonferens utan att meddela oss detta först, säger Sjöström.

Nu ska ishockeyförbundet söka efter plåster på såren för Malmö.

– Vi ska se över om vi kan hitta något annat att arrangera där, säger Englund.

Skrivet av: