NHL-kontrakt för svensk målvakt

Färjestads Henrik Karlsson tillhör numera San Jose Sharks. Blir utlånad direkt.


I kölvattnet av namn som Pelle Lindbergh, Tommy Salo och Henrik Lundqvist har svenska målvakter fått ett gott rykte om sig i Nordamerika. Inte undra på att San Jose därför blev sugna på burväktaren Henrik Karlsson.

25-årige Karlsson är vad man kallar en "late-bloomer" i USA. Inget ungt, lovande stjärnskott, men ändå full av potential.

– Vi är mycket glada över att ha Henrik i vår organisation och ser fram emot hans fortsatta utveckling. Det fanns ett antal målvakter vi hade ögonen på och Henrik var i toppen av den listan. Våra grabbar gillar honom verkligen och tror att det finns massor av potential där, säger Sharks General Manager Doug Wilson till klubbens hemsida.

Karlsson har de senaste säsongerna spelat med Hammarby och Malmö i Allsvenskan innan han fick göra sju matcher i Elitserien med Södertälje förra säsongen. Han lånas det kommande året ut från San Jose till Färjestad men kan komma att åka över Atlanten till nästa säsong.

Förutom Karlsson skrev Sharks kontrakt med förstemålvakten från farmarlaget Worcester, Thomas Greiss, som troligen blir reserv bakom ryssen Jevgenij Nabokov.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!