Jan Huokko bloggar på Nyheter24

"Det här blir spännande".


Jan Huokko är en av svensk hockeys mest offensivt skickliga backspelare. 35-åringen har mestadels representerat Leksand under karriären och har hela 14 säsonger bakom sig i Dalaklubben. Även AIK, Södertälje och finska Saipa har Huokko representerat.

"Janne" föddes 1974 i Värmdö utanför Stockholm och har sedan ungdomsåren haft det vassa slagskottet från blå linje som sitt främsta vapen.

Han har alltid varit poängstarkt och säsongen 1998-1999 noterades han för hela 37 poäng på 46 matcher när Leksand huserade i elitserien. Av de 37 poängen var 21 av dem mål vilket är ett målrekord för backar som än i dag står sig.

Just den säsongen belönades Huokko med flera landslagsuppdrag med Tre Kronor. Under VM i Norge vann Jan tillsammans med landslaget ett brons.

I fjol lyckades Huokkos Leksand inte avancera till elitserien efter en mindre bra utförd kvalserie.

Just kvalserien – är Leksands målsättning även i år.

–Ja, dit ska vi. Det är inget snack. Sen när vi nått till kvalserien senare i vår får vi sätta upp en ny målsättning för fortsättningen. Jag tycker att vi har en ung och hungrig trupp. Spelare som David Åslin (född 1989). Martin Janolhs (född 1991), Oliver (Ekman-Larsson, född 1991), Kenny Källström (född 1989) och Jonas Knutsson (född 1990), det ser riktigt, riktigt bra ut. Sen Jocke Eriksson i mål, från Brynäs, han får vi inte glömma.

Vad har du för personlig målsättning med säsongen?

– Fortsätta säsongen där jag slutade i fjol. Jag är väldigt nöjd med förra året. Tyckte jag höll en hög nivå hela tiden.

Har du varit skadefri under försäsongen?

– Nja, Jag har haft lite problem med AC-leden i axeln. Plus att jag haft en inflammation i höften men jag är tillbaka nu, frisk och laddad för säsongen.

Sen får jag hälsa dig välkommen till Nyheter24, du börjar blogga här inom kort?

– Ja, tackar. Det ska bli mycket spännande. Jag kommer att ge läsarna min syn på matcherna och berätta vad som händer bakom kulisserna. Jag är ingen större skribent men någon gång måste man ju börja, eller hur? haha....

Kommer du avslöja smaskiga sanningar om dina lagkamrater?

– Haha, det vet man aldrig. Det är inte omöjligt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

3 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.