Söndag 13 Jun
Stockholm

Det smäller rejält på Kanadas OS-läger

40 spelare har samlats för att kämpa om en plats i truppen till OS på hemmaplan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 12 februari 2010 inleds OS i Vancouver, Kanada. Men redan nu har landets hockeystjärnor samlats i Calgary för den första av många träningsläger.

Kanada satsar stenhårt i jakten på det åtråvärda guldet och har kallat in hela 40 stjärnor som nu ska slåss om allt för få platser.

Redan under den första dagen bildades vad som kan bli de Olympiska Spelens superkedja om mindre än ett år. Tre av NHL:s allra största stjärnor, Sidney Crosby, Jarome Iginla och Rick Nash, kedjades ihop och enligt de första rapporterna hade lirarna väldigt lätt att hitta varandra på isen och imponerade på huvudtränaren, Detroits Mike Babcock.

En som däremot knappast fick en drömstart är Philadelphia Flyers superlirare Simon Gagné som skadade ljumsken redan under det första träningspasset. Lägret fick avbrytas och nu hoppas lagkamraterna i Flyers att de får tillbaka sin superlirare innan NHL-säsongen sätter igång den första oktober.

– Jag snackade med honom i morse. Han var besviken, men vill samtidigt vara redo till starten av säsongen och vill inte ha några långvariga problem, säger Flyerskompisen Mike Richards, till Canadian Press.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela