Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leksandsprofil kritiserar klubben

Sport | 04/09/2009 13:36

Legendaren Abris tveksam till att värva Thomas Rhodin och andra veteraner.

Allsvenska Leksand satsar återigen på att nå elitserien och gör det med hjälp av att värva gamla hjältar.

Senast i raden är gamle backveteranen Thomas Rhodin, 38, som bland annat vunnit fyra SM-guld med Färjestad och gjort totalt 85-landskamper.

Tidigare har den anrika hockeyklubben värvat Peter Nordström, 35, och en annan nyckelspelare är lagkaptenen Pelle Prestberg, 34.

Leksandslegendaren Christer "Abris" Abrahamsson är tveksam till veteranspelarnas dominans i klubben.

– Jag håller med om att Rhodin, Nordström och Prestberg tillför. Det jag är emot är att så fort du värvar en etablera spelare så kör du över tre fyra juniorer, Det sprider irritation, säger Abris till Expressen.

Abrahamsson menar att man i stället borde satsa ännu mer på de unga talangerna.

– Fan, vi har ett hockeygymnasium. Förr ville alla unga komma hit och spela. Så är det inte längre. Man måste få göra bort sig. Man måste få spela, säger Abris.

Leksand har varit bofasta i den näst högsta serien sedan 2006, men Abris drömmer fortfarande om att se klubben i elitserien.

– Jag har aldrig varit pessimist, men det är oroande. När man har hamnat i den här situationen avgörs allt på en månad. Det är i kvalserien man ska vara i toppform och inte ha skador, säger Christer Abrahamsson till Expressen.

Skrivet av: