Salmings råd till Sundin: "Lägg av för fan"

Legendaren om Superstars, Foppa, Sundin och OS i Vancouver.


Han har för länge sedan lämnat hockeyns rampljus men Börje Salming, 58, är ändå ständigt i ropet.

På tisdagskvällen hade teveprogrammet Superstars premiär i TV3 där han är lagkapten för lag "Yellow"

Förutom han själv, ingår; Magnus Samuelsson, Anders Holmertz och Susanne Gunnarsson i laget.

För Nyheter24 lägger hockeylegendaren fram sina tankar om de krävande inspelningarna, OS i Vancouver och elitseriestarten.

Dessutom vill Börje Salming ge hockeystjärnan Mats Sundin ett råd:

–Lägg av för fan...

Superstars, det spelades in under två veckor i somras.

Profiler som Patrik Andersson, Per Fosshaug, Jesper Blomqvist och Thomas Ravelli medverkar i programmet.

Börje Salming valde enligt uppgifter att tacka nej när han först fick frågan om att ställa upp.

Vilket han även bekräftar för Nyheter24.

– Först kände jag att jag inte riktigt skulle ha tiden att kunna genomföra det där men sen fick jag höra vilka som skulle vara med och då blev jag mer positiv. Min granne Ingemar (Stenmark) tackade ja och då valde jag också att haka på. Jag vet hur hårt Ingemar tränar och vilken vinnarinstinkt han har. Det kändes givet då. Plus att inspelningarna var i Stockholm. Jag kunde åka hem hit till Vaxholm varje kväll, säger Börje till Nyheter24.

Inspelningarna var krävande. Och vissa tävlingsgrenar var inte direkt anpassade till den hockeykropp Börje Salming bär på.

Friidrottsmoment till exempel.

De hade han gärna sluppit ifrån.

Kroppen, den smärtade.

–Det var inte så jobbigt i sig men vissa grejer vi körde var inte så lämpade för mig. Typ 100 meter häck och sådant där. Tänk mig, när jag drar iväg ur ett startblock. Det finns inte liksom. Jag bröt av benen nästan, ja ljumskarna och allting. Men hela grejen var skitkul, det var kul att träffa alla. Garva lite under två veckor, säger Salming som till vardags håller igång via styrketräning och cykling flera gånger i veckan.

Vad händer annars i Börje Salmings liv?

– En hel del. Ska snart lansera en Salming-kollektion golfkläder. Det är mycket jobb med det plus att vi håller på att producera en grillbok.

Han har fortsatt kontakt med ishockeyn och pratar nästan dagligen med Rickard Franzén, AIK:s assisterande tränare. Dessutom planerar han en ny match med Salming Team som varje år möter Brynäs veteraner i Gävle.

Han tror på sin en av sina tidigare klubbar AIK och Brynäs.

–Jag tror AIK kan göra det bra igen och kanske gå hela vägen upp nu. De har väl inte så mycket pengar men har fått in nån bra spelare tror jag, plus att de spelade riktigt bra redan förra året. Ett hungrigt lag. Brynäs blir bättre än förra året då det blev slutspel, de kommer också överraska, säger hockeylegendaren.

I elitserien tippar han Linköping som den främsta kandidaten till SM-guldet.

Och OS i Vancouver efter årskiftet kan sluta med ett nytt guld precis som i Turin för Tre Kronor, menar Börje.

– Vi får som alltid är riktigt bra lag där borta och borde kunna bli lika vassa som senast när vi vann. Vi har lika stora stjärnor som de stora nationerna i turneringen.

Börje Salming följer även nyhetsrapporteringen kring hockeyvärldens främsta svenska hockeyspelare genom tiderna.

I vintras uttalade han sig om att han tyckte Peter "Foppa" Forsberg skulle välja att lägga av i stället för att sikta mot en ny comeback.

Mats Sundin, som förra säsongen representerade Vancouver Canucks, har ännu inte utannonserat om han ska avsluta karriären eller ansluta till en ny klubb.

Men Salming har sin åsikt klar.

– Både "Foppa" och "Sudden" har gjort sitt. För "Foppas del är det bätre att ta det lugnt nu så att inte han förstör foten helt. Sundin, lägg av för fan. Jag tycker man ska vara försiktig. Det finns mycket kul man kan göra vid sidan av ishockeyn också, avslutar Börje.

I kväll klockan 20.00 kan ni se det andra avsnittet av Superstars i TV3. Programledare är Renée Nyberg och Ola Wenström.

Ola bloggar här på Nyheter24 och skriver här om dramat i Superstars här du inte får se i teve.

Första avsnittet av Superstars, TV3:

Börje Salming på isen:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!