Örebro och Malmö i ordkrig

- 16/09/2009, 16:06 -

Jani Hurme sägs tjäna 304 000 i månaden.

Det är följande inlägg som retat upp Malmö Redhawks och ordförande Christian Rasmusson.

"Babyhawks" vill gärna få folk att tro att de har låga löner och ska vara underdogs med sitt "unga" lag. Synd för dem att ingen går på det. Jani Hurme t.ex. har 304.000 kr – i månaden. Lägg sociala avgifter på det så är det mer än vissa Allsvenska lag i total budget...”

"Nu ska Malmö försöka förhandla ner Hurmes lön. Låter ju jättebra, då kanske de kan betala de sex månadslöner som de är skyldiga Peter Andersson, innan det hamnar i Tingsrätten och smutsar ner deras varumärke ännu mer”.

Bloggen på hockeysverige.se skrivs av Örebros sportchef Mikael Fahlander.

Rasmusson riktar hård kritik mot den nya tränaren i Örebro Peter Andersson som enligt honom spridit ut känslig information till Fahlander, skriver Aftonbladet.

–Peter Andersson är ute och cyklar. Det är en alldeles för exakt siffra för att vara tagen ur luften, så jag inbillar mig att de uppgifterna kommer från Peter Andersson som var den som skrev kontraktet med Hurme en gång i tiden. Man kan ju undra vad Peter Andersson sysslar med, men uppenbarligen har han inte förstått att hålla de uppgifterna för sig själv, vilket han har ett ansvar att göra, säger han till Aftonbladet.

Rasmusson berättar även om hur avtalet med Andersson sades upp i förtid.

– Peter Andersson valde att avsluta sin anställning i Malmö Redhawks i förtid då han ställde sig och coachade i Örebros bås. Men hans anställningsavtal löpte under alla händelser ut den 30 april 2009, så att det skulle handla om sex månader är taget ur luften, det är bara dumheter.

Malmö möter i dag AIK på bortais medan Örebro reser till Karlskoga för hatmötet med Bofors.

Skrivet av: