Örebro och Malmö i ordkrig

Jani Hurme sägs tjäna 304 000 i månaden.


Det är följande inlägg som retat upp Malmö Redhawks och ordförande Christian Rasmusson.

"Babyhawks" vill gärna få folk att tro att de har låga löner och ska vara underdogs med sitt "unga" lag. Synd för dem att ingen går på det. Jani Hurme t.ex. har 304.000 kr – i månaden. Lägg sociala avgifter på det så är det mer än vissa Allsvenska lag i total budget...”

"Nu ska Malmö försöka förhandla ner Hurmes lön. Låter ju jättebra, då kanske de kan betala de sex månadslöner som de är skyldiga Peter Andersson, innan det hamnar i Tingsrätten och smutsar ner deras varumärke ännu mer”.

Bloggen på hockeysverige.se skrivs av Örebros sportchef Mikael Fahlander.

Rasmusson riktar hård kritik mot den nya tränaren i Örebro Peter Andersson som enligt honom spridit ut känslig information till Fahlander, skriver Aftonbladet.

–Peter Andersson är ute och cyklar. Det är en alldeles för exakt siffra för att vara tagen ur luften, så jag inbillar mig att de uppgifterna kommer från Peter Andersson som var den som skrev kontraktet med Hurme en gång i tiden. Man kan ju undra vad Peter Andersson sysslar med, men uppenbarligen har han inte förstått att hålla de uppgifterna för sig själv, vilket han har ett ansvar att göra, säger han till Aftonbladet.

Rasmusson berättar även om hur avtalet med Andersson sades upp i förtid.

– Peter Andersson valde att avsluta sin anställning i Malmö Redhawks i förtid då han ställde sig och coachade i Örebros bås. Men hans anställningsavtal löpte under alla händelser ut den 30 april 2009, så att det skulle handla om sex månader är taget ur luften, det är bara dumheter.

Malmö möter i dag AIK på bortais medan Örebro reser till Karlskoga för hatmötet med Bofors.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är Sveriges grupp i Paris-OS

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

1 timme sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.

Dahlins NHL-tränare sparkas

2 timmar sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

3 timmar sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

idag 14:14
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.