Linköping förnedrades av St Louis

- 29/09/2009, 22:39 -

Krislaget åkte på rejält med stryk hemma i Cloetta Center.

Tre förluster på fyra matcher i Elitserien.

Omöjliga arenakostnader som kan tvinga bort storstjärnan Tony Mårtensson.

Och i kväll kom nästa njurslag - 0-6 mot NHL-klubben St Louis Blues, med bland andra Paul Kariya, hemma i Cloetta Center.

Självförtroendet verkar vara som bortblåst i favorittippade Linköping.

– Det tror jag inte. Vi får ta det som en nystart. Alla är missnöjda med inledningen, men du måste se nyanserat på det också. Det är inte så att precis allt har varit odugligt, säger LHC-kaptenen Magnus Johansson och konstaterar att matchen inte gällde någonting:

– Alltid lika svårt att spela uppvisningsmatcher som inte gäller något. Hockey bygger på känslor och det ska vara lite grottmentalitet för att det ska bli kul, säger han till Corren.

Succérookien Patrik Berglund, som lämnade Västerås och lyckades omgående i NHL, njöt efter matchen. Berglund blev dessutom målskytt när han petade in 3-0.

– För vår del handlade det om att vi vann två tuffa bortamatcher, mot Boston och Chicago, på två dagar. Det gav oss självförtroende och . . . ja, där vände det.

– Jag trodde att det skulle bli tuffare. Vi måste spela otroligt mycket bättre i premiären mot Detroit på fredag. Då blir garanterat mer fart och mer tacklingar, sa Patrik Berglund.

Även St Louis andra svensk, Alexander Steen, blev målskytt.

För St Louis väntar närmast NHL-premiär mot Detroit Redwings.

Skrivet av: