Linköping förnedrades av St Louis

Krislaget åkte på rejält med stryk hemma i Cloetta Center.


Tre förluster på fyra matcher i Elitserien.

Omöjliga arenakostnader som kan tvinga bort storstjärnan Tony Mårtensson.

Och i kväll kom nästa njurslag - 0-6 mot NHL-klubben St Louis Blues, med bland andra Paul Kariya, hemma i Cloetta Center.

Självförtroendet verkar vara som bortblåst i favorittippade Linköping.

– Det tror jag inte. Vi får ta det som en nystart. Alla är missnöjda med inledningen, men du måste se nyanserat på det också. Det är inte så att precis allt har varit odugligt, säger LHC-kaptenen Magnus Johansson och konstaterar att matchen inte gällde någonting:

– Alltid lika svårt att spela uppvisningsmatcher som inte gäller något. Hockey bygger på känslor och det ska vara lite grottmentalitet för att det ska bli kul, säger han till Corren.

Succérookien Patrik Berglund, som lämnade Västerås och lyckades omgående i NHL, njöt efter matchen. Berglund blev dessutom målskytt när han petade in 3-0.

– För vår del handlade det om att vi vann två tuffa bortamatcher, mot Boston och Chicago, på två dagar. Det gav oss självförtroende och . . . ja, där vände det.

– Jag trodde att det skulle bli tuffare. Vi måste spela otroligt mycket bättre i premiären mot Detroit på fredag. Då blir garanterat mer fart och mer tacklingar, sa Patrik Berglund.

Även St Louis andra svensk, Alexander Steen, blev målskytt.

För St Louis väntar närmast NHL-premiär mot Detroit Redwings.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.