Omark och Harju glänste i omstarten

Tre poäng när Dynamo besegrade Nizjnekamsk.

Linus Omark och Johan Harju var tillbaka i serielunken igen efter ett kanske inte alltför lyckat Karjala Tournament.

Duon fick bilda trio tillsammans med Leo Komarov i bortamatchen mot Nizjnekamsk när man startade upp ligan igen med en 3-1-seger mot Niklas Perssons lag.

Det var också svensk prägel bakom det som blev en snabb vändning på sex minuter i andra perioden när man gick från 0-1 till 3-1.

Jiri Hudler satte kvitteringen och därefter gjorde Omark 2-1 framspelad av Johan Harju och spelade därefter fram Vadim Jatjmenev till 3-1.

För Omarks del var det nionde målet för säsongen, vilket tillsammans med Jiri Hudler gör honom näst bäst i målväg i laget bakom Mattias Weinhandl.

En annan svensk som gick bra i omstarten var Jonas Andersson som hade två assist när Dynamo Minsk straffvann med 4-3 borta mot Lada Togliatti.

Ville Peltonen, som var minst sagt lyckad mot Sverige i Karjala, stod för ett mål i matchen och fördubblade sin målskörd för säsongen.

Jonas Andersson, som var skadad ett antal matcher tidigare under säsongen, har gjort tre mål och nio assist på 14 matcher.