Berglunds succénatt

Skön islossning för tidigare Babyhawk.


I fjol var forwarden Jacob Berglund en del av det Babyhawks som charmade hockeypubliken i Malmö. Till den här säsongen flyttade han till USA och närmare bestämt staten Oregon för spel i juniorlaget Portland Winterhawks i WHL.

Den nyblivne 18-åringen har haft det tufft i sin nya omgivning och inte producerat enligt förväntningarna. Men kanske kom vändpunkten i nattens bortamatch mot Kelowna Rockets. Där bidrog nämligen Berglund till Portlands 4-2-seger genom att göra ett mål och en assist redan i den första perioden.

Målet var Berglunds andra för säsongen och totalt sett har han svarat för sju poäng på 21 matcher för sin nya klubb.

*****

En annan svensk som är riktigt het i WHL just nu är backen Alexander Urbom. Ex-djurgårdaren har rykte om sig att i första hand vara en defensiv back, men i Nordamerika visar han även upp offensiva kvalitéer.

I natt besegrade Urboms Brandon Wheat Kings Swift Current Broncos med 5-4 på bortais. Stockholmaren spelade fram till två av målen och har gjort sex poäng (2+4) på sina tre senaste matcher i WHL.

Totalt är den JVM-aktuelle backen noterad för 15 poäng (4+11) på 22 matcher den här säsongen.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

idag 07:18
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.