"Man känner sig ganska värdelös"

Tung höst för Jonathan Carlsson i USA.


Jonathan Carlsson lämnade Brynäs för spel i Nordamerika. Förhoppningen var att få speltid i Chicago Blackhawks farmarlag Rockford Icehogs. Men hösten har inte riktigt blivit vad han hade tänkt sig, skriver gd.se.

Redan i sin första träningsmatch blev han skadad.

- Jag fastnade i sargen och skadade axeln, så himla olyckligt, berättar han för tidningen.

När han sedan gjorde comeback var oturen framme igen. Den tidigare JVM-backen gjorde ett par matcher för Toledo Walleye i ECHL efter skadan. När han sedan skulle spela i AHL igen slog han upp samma axelskada igen.

- Självförtroendet har inte varit det bästa och man känner sig ganska värdelös när man går omkring skadad och inte kan bidra med något, säger Jonathan Carlsson.

- Folk därhemma funderar väl vad jag har sysslat med nu i höst med alla flyttar hit och dit ...

Trots motgångarna säger Uppsalasonen till gd.se att han inte tänker ge upp sin dröm.

- Jag vill fullfölja det här, det är ingen panik, jag har massor av matcher på mig att göra en bra säsong. Jag har ju tre ÅR på mig till och med, konstaterar han.

Just nu håller han på att återfinna formen i ECHL. Han hoppas kunna vara tillbaka i AHL inom kort.

- Det känns bra nu, axeln känner jag inte av och jag vill verkligen tillbaka till Rockford och spela riktigt bra hockey.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?