Superduon räddar Lill-Kenta

Domenichelli och Robitaille öser in poäng och lyfter Lugano.


Hetast i schweiziska ligan just nu? Utan tvekan Luganos radarpar Hnat Domenichelli och Randy Robitaille, som vänt ett fiaskohotat Lugano, som för bara någon månad sedan var långt från en slutspelsplats, till en guldkandidat igen.

På de nio senaste matcherna har man man sju segrar och bara två förluster och Lill-Kenta Johanssons nya superduo har fullständigt öst in poäng under matcherna.

Robitaille har svarat för tre mål och 17 assist, Domenichelli för elva mål och nio assist för totalt 40 poäng tillsammans på nio matcher.

Duon toppar också NLA:s poängliga numera. Robitaille har 42 poäng (elva mål) och Domenichelli 41 poäng (19 mål) på 29 matcher.

Kanadensaren Hnat Domenichelli har till den här säsongen fått klart med sitt schweiziska pass och kommer, om inte skada stoppar honom, att representera Schweiz i OS i Vancouver.

Lagets svensk, Johan Åkerman, bara spelat i tre matcher av de nio senaste. Totalt har han gjort två mål och elva assist på 22 matcher.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.