Timrås segersvit håller i sig

Anders Lindbäck stor hjälte när Timrå lämnade bottenträsket.

Challe Berglunds grabbar fick en minst sagt tung start på säsongen.

Men nu har laget börjat komma igång på allvar efter 6-4 mot Södertälje.
- Vi är bra. och bättre ska vi bli, sa Timrås matchvinnare, Anders Lindbäck, 21, till Canal plus efter matchen.

Det var en match som hade det mesta. Massor av mål, en mängd individuella misstag och en hel del tuffa tag. Det syntes att det var mycket som stod på spel.

Men inledningsvis var var det bara ett lag på isen och efter första perioden så ledde hemmalaget med hela 4-0 efter mål av bland annat Kamil Piros och Fredrik Hynning.
- Jag tycker vi är laddade och har fokus, men jag vet inte. Jag har inte svaren. Just nu är det jättejobbigt, sa Södertäljes tränare, Peter Popovic efter första perioden.

Men hoppet om poäng i den här matchen skulle återigen väckas till liv.

Efter två snabba mål i mittperioden av Linus Videll och Per Hallin så var Södertälje med i matchen igen. Trots massor av målchanser i resten av mittakten så gör man inga fler mål, istället så prickar Timrås Martin Sonnenberg in 5-2, sitt andra mål i matchen, och matchen kändes avgjord.

I tredje så kunde SSK inte ha fått en bättre start.

Redan i första anfallet, efter 25 sekunder, så lyckas man pricka in 5-3 och det genom Pierre Hedin som stänkte upp pucken i nättaket.

Trots massor av mål så var det till slut en målvakt som skulle bli matchjälte. För efter 10:31 in i den sista perioden så bjöds Stockholmslaget på en tveksam straff då Anders Lindbäck enligt domare Thomas Andersson ska ha slängt klubban vid en sekvens framför kassen för att rädda pucken ifrån att gå i mål.

Linus Klasén tog hand om straffen men hemmamålvakten gick vinnande ur duellen.
- Han är en vass straffskytt. Det gäller att vara kall och vänta, och den här gången lyckades jag, säger Lindbäck till Canal plus.

Kort därefter kontrade Timrå in 6-3, Anton Axelsson målskytt och därmed var matchen över för Södertäljes del.

SSK testade sedan med sex utespelare i slutet av matchen och lyckades åstadkomma en reducering genom Petri Pakaslahti.

Men närmre än så kom inte krisklubben som nu är hopplöst fast i botten av tabellen.