13 av 15
14 av 15
15 av 15

Så enkelt, Kanada

Lönnlöven gjorde det alla räknat med redan på förhand - man besegrade Schweiz i Junior-VM:s första semifinal. Slutresultatet skrevs till 6-1.

Kanada - Schweiz 6-1.

Matchen var lika avslagen som slutresultatet visar.

Även om Kanada "bara" ledde med 1-0 efter halva matchen så kändes schweizarna alldeles för uddlösa för att överhuvudtaget kunna utmana turneringens stora guldfavorit.

Jordan Eberle prickade in ledningsmålet efter drygt fyra minuters spel i numerärt överläge. Schweiz, som såg väldigt nöjda ut med att bara ha tagit sig till semifinal, kämpade på bra men skapade inga målchanser för att återigen kunna ta sig in i matchen igen trots flera möjligheter i power play.

Men det var just när schweizarna spelade med en man mer på isen som nästa mål föll - i fel kasse.

Kanada utökade nämligen sin ledning till 2-0.

De tog vara på schweiziska misstag i egen zon och kontrade in pucken bakom stackars Benjamin Conz i kassen. När kanadensarna sedan spädde på till 3-0 så var matchen avgjord. Detta igenom Taylor Hall bara ett par minuter efter 2-0-målet.

Schweiz lyckades åstadkomma en reducering, men spännande blev det aldrig. Kanada körde aldrig för 100%, vilket man inte behövde. Det syntes att spelarna var så pass självsäkra på en seger att man medvetet sparade på krafterna så gott man kunde till den stundande finalen.

I tredje perioden drog Kanada ifrån och 3-1 hade blivit 6-1 innan matchen var slut. Schweizarna orkade helt enkelt inte stå emot den kanadensiska pressen och föll - men detta med flaggan i topp.

Nu får de rikta in sig på att spela bronsmatch om några dagar.

Klockan 03:00, svensk tid, så ska de avgöras vilket lag de ska få möta i den matchen. Sverige möter USA i den andra semifinalen som säkerligen kommer att bli aningen mer spännande än den första.

Nyheter24:s hockeyreporter, Robin Söderlund, skriver live under matchen och delar sina tankar och åsikter tillsammans med alla av hemsidans läsare.

Vill du också vara med under nattens gång, så kan du vara det genom att klicka här.