Söndag 14 Aug
Stockholm

Hannulas succé i Djurgården gav ryskt superkontrakt

1 av 3
Mika Hannula drar österut.
2 av 3
Mika Hannula drar österut. Foto: Bildbyrån
3 av 3

"Det är en toppklubb och det är skönt att de tror på mig".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det blir en vända till hos Vjatjeslav Bykov för Mika Hannula. Fjolårets säsong i CSKA Moskva var poängmässigt hans bästa i Ryssland och Bykov gillade uppenbarligen vad han såg.

Nu handplockar han Hannula till sitt superbygge i Ufa.

– Det är en toppklubb och det är skönt att de tror på mig. Jag spelade under Vjatjeslav Bykov i CSKA förra säsongen och det var en anledning att jag gick till Ufa, säger Mika Hannula till Aftonbladet.

Hannula sköt 24 poäng på 52 matcher för CSKA ifjol innan han skadade knäet illa i slutspelet och inte kunde göra comeback förrän i mellandagarna med Djurgården.

Totalt blev det tre mål och en assist på de sju matcherna i Elitserien innan flyttlasset nu går direkt vidare till Ryssland där han redan på fredag förväntas få debutera för sin nya klubb.

Salavat Julajev Ufa är en av toppkandidaterna till att bli Gagarin Cup-mästare i vår. Laget är tvåa i den östra konferensen bakom Magnitogorsk, men sett till poäng per match toppar man hela KHL just nu.

Laget är också ett stjärnbygge med hela elva spelare som spelat i Euro Hockey Tour under säsongen.

Lägg därtill Patrick Thoresen som med sina +30 toppar hela KHL:s plus/minusliga och tillsammans med Aleksandr Radulov och Sergej Zinovjev bildar ligans kanske allra hetaste kedja.

Trion har svarat för 136 poäng på 42 omgångar.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.