Mike Danton återupptar karriären.
Mike Danton återupptar karriären. - Foto: Scanpix

Lejde mördare - gör comeback

Mike Danton återupptar karriären.


Efter ett nästan sexårigt fängelsestraff är den tidigare NHL-spelare Mike Danton frisläppt och redo att återuppta sin ishockeykarriär. Enligt TSN kommer den 29-årige forwarden inom kort att bli intagen på St. Mary's University. Där ska han även spela ishockey framöver.

Danton greps i april 2004 misstänkt för att ha lejt en person att mörda hans dåvarande agent och mentor David Frost. Han dömdes till sju och ett halvt år in fängelse i USA. I mars förflyttades han till Brampton i Kanada och i september släpptes han i förtid. Hans frigivning är emellertid villkorlig och han kommer att vara under bevakning i ytterligare ett år.

Mike Danton hade just slagit sig in i NHL med St. Louis Blues och gjort sitt första Stanley Cup-slutspel när han greps på flygplatsen i San José efter att Blues slagits ut ur slutspelet av Sharks i april 2004. Det visade sig att personen han hade anlitat för att mörda David Frost hade avslöjat ishockeyspelaren för FBI.

Danton har en brokig bakgrund och bröt bland annat helt med sin familj i vuxen ålder. Han bytte bland annat bort sitt ursprungliga efternamn Jefferson. Familjen hävdar att Mike Dantons problem härstammar från ett osunt umgänge med agenten David Frost, som påstås ska ha manipulerat och hjärntvättat ishockeyspelaren vid tidig ålder.

Hockeysverige.se

/
Relaterat
Senaste nytt

Lovades 250 miljoner – skarp kritik mot regeringen: "Peka finger"

Stjärnan krossade världsrekordet i maraton

1 timme sedan
Tigist Assefa. Så heter den nya världsrekordinnehavaren i maraton. På Berlin maraton sprang etiopiskan i mål på tiden 2.11.53 – över två minuter bättre än det tidigare rekordet.

Peter Forsbergs skada kunde kostat honom livet: "Ganska stor operation"

2 timmar sedan
En av Sveriges och världens bästa hockeyspelare genom tiderna heter Peter Forsberg. Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar på mest om hockeyikonen från Örnsköldsvik.

Werder Bremen slog FC Köln hemma

2 timmar sedan
Ett måls övervikt avgjorde en resultatmässigt jämn match för Werder Bremen, som vann hemma mot FC Köln med 2-1 (1-1) i Bundesliga i fotboll på lördagen. Justin Njinmah blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 67 minuter.

Verstappen tillbaka som vinnare

3 timmar sedan
Max Verstappen är tillbaka som vinnare efter ett kort avbräck på segersviten.

Seger för Malmö hemma mot Färjestad

idag 09:00
Hemmalaget Malmö tog hem segern mot Färjestad i SHL. 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) slutade matchen på lördagen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.